Kevin Davies fikk sin landslagsdebut mot Montenegro. (Foto: Anthony Devlin/Pa Photos)
Kevin Davies fikk sin landslagsdebut mot Montenegro. (Foto: Anthony Devlin/Pa Photos)

Råtassen som setter Premier League-rekord for hvert frispark han lager

Ingen lager flere frispark enn Kevin Davies. Snart har han også flest gult kort i Premier League-historien.

Statistisk sett er han Premier Leagues ubestridte råtass: Nå topper Kevin Davies listen over spillerne som har pådratt seg flest frispark - igjen.

27 ganger har Bolton-spilleren laget frispark denne sesongen, Ifølge premierleague.com. Det er ett mer enn Marouane Fellaini og Stephen Nzonzi. Setter du penger på at han topper den listen også ved sesongslutt blir du neppe rik.

Les også: Disse sløser mest i Premier League
Les også: Mancinis Tévez-nekt endte i latterbrøl

Rekordråtass
For siden han tok «andreplassen» bak Patrick Vieira på listen over hvem som lager flest frispark 2003/04-sesongen, har Davies pådratt seg flest frispark år etter år.

I seks av de sju foregående sesongene har Bolton-veteranen pådratt seg flest frispark av alle. I 2007/08-sesongen ble han imidlertid «slått» av vår egen John Carew. Davies var nummer to på listen.

Siden denne statistikken ble innført er det ingen som har vært i nærheten av å pådra seg så mange frispark som Davies. 34-åringen har pådratt seg 908 frispark, og setter dermed ny rekord for hvert han pådrar seg. Nummer to på listen er George Boateng som har pådratt seg 594 siden Premier League begynte å registrere denne statistikken i år 2000.

Les også: Toppklubbene har innbyttere til flere milliarder

Nærmer seg gult kort-rekord
Bolton-kapteinen er imidlertid slått når det gjelder sanking av gule kort. Bråkebøtta Lee Bowyer har pådratt seg 101 gule. Davies står bokført med 99, mens de neste på premierleague.com's liste er Paul Scholes og Robbie Savage med 89.

Men med tanke på at Bowyer nå spiller Championship-fotball sier statistikken at Davies sannsynligvis vil sanke kort nummer 100, 101 og det 102. som gjør at han passerer Bowyer denne sesongen.

Når det gjelder røde kort har imidlertid Kevin Davies kun pådratt seg to. Der er det med andre ord langt opp til trioen Richard Dunne, Patrick Vieira og Duncan Ferguson.

Så hva er greia med angriperen som på 423 Premier League-kamper har scoret 84 mål og pådratt seg 99 gule kort? Er han en råtass? En kløne? Eller begge deler?

Boltons Kevin Davies takler Manchester Uniteds Tom Cleverley, som sannsynligvis har fått brudd i foten. (Foto: ROBIN PARKER/Epa)
Boltons Kevin Davies takler Manchester Uniteds Tom Cleverley, som sannsynligvis har fått brudd i foten. (Foto: ROBIN PARKER/Epa)

Skadet United-talent
Davies har allerede mottatt sterk kritikk denne sesongen grunnet taklingen som sendte Manchester Uniteds Tom Cleverley på skadelisten, da det var fryktet at Cleverley hadde pådratt seg et brudd. Heldigvis gikk det ikke så ille med Manchester United-talentet, men Bolton-kapteinen følte han måtte ta kontakt og unnskylde seg.

– Noen kontaktet meg og sa at man mistenkte et brudd. For å være høflig sendte jeg ham en lang tekstmelding der jeg sa at jeg ikke hadde sett bildene av taklingen, og at jeg håpet det ikke var noe alvorlig. Da jeg hørte at man mistenkte brudd ble jeg veldig skuffet, sier Davies.

– Han ringte tilbake noen minutter seinere og sa «ikke tenk på det, jeg har sett det igjen og det var bare et uhell». Jeg hadde en god prat med ham, ønsket ham lykke til og for meg er saken ferdig med det, forklarte Davies.

Les også: Se FC Football: Puttet Ferguson-tyggis i lomma

– Vant til ryktet
Han kjenner naturligvis sitt eget rykte som en råtass, men mener selv at han ikke er en som spiller stygt.

– Det ryktet jeg liksom skal ha er noe jeg er blitt vant til. Jeg spiller spillet, og jeg forsøker å gjøre det beste for laget mitt - men jeg forsøker aldri å skade noen med vilje. Det er noe jeg aldri ville gjort. Jeg liker riktignok den fysiske delen av spillet, men det er en del av det, sier Davies.

– Sterk som en bjørn
Claus Lundekvam har spilt med Davies som Southampton-spiller, og mot ham etter at han gikk til Bolton.

– Først og fremst er han en kjempekar. Jeg har aldri sett på ham som en spiller som går inn for å skade folk. Han har enorm fysikk, er sterk som en bjørn og han spiller med hjertet ute på drakten - men det kan se litt hodeløst ut innimellom, sier Lundekvam til tv2.no.

– Hvordan er det for en stopper å møte ham?

– Han er ekstremt sterk i duellspillet og veldig flink til bruke kroppen. Det er ikke ofte han hopper så mye, men han legger kroppen på deg.

Fysikken er suksesskriterie
Lundekvam forteller at den nåværende Bolton-kapteinen alltid har hatt den samme spillestilen, og at det er dette varemerket som gjør ham til en suksesshistorie.

– Jeg husker da han var unggutt i Southampton, han var den samme typen da. Han var oppofrende, ga alt i duellene og det er den kvaliteten som har gjort at han har nådd så langt, sier Southampton-legenden.

Kilder: Premierleague.com, BBC