Northug (Foto: Bendiksby, Terje/Scanpix)
Northug (Foto: Bendiksby, Terje/Scanpix)

Svensk kommentator raser mot Northugs oppførsel

Mens Odd-Bjørn Hjelmeset gir svenskene tips om hvordan de skal slå verdens beste ankermann.

Petter Northug Jr. gjennomførte i helgen en solid åpningshelg i verdenscupen i langrenn. På 15 kilometeren lørdag endte skikongen på en andreplass, og dagen etter var han overlegen i spurten da han sikret stafettseieren for Norges førstelag.

TV 2 Sportens langrennsekspert Odd-Bjørn Hjelmeset har vurdert Petter Northugs innsats i åpningshelgen på Sjusjøen, og funnet ut hvordan svenskene og resten av de argeste konkurrentene skal klare å slå Norges skistjerne.

– Må rykke tidligere
– Sesongen er i gang, og Petter Northug er akkurat der han skal være. Han lekte seg på sisteetappen i stafetten, og alle hadde full respekt for Petter. Egentlig var det åtte lag som kjempet om andreplassen, sier Hjelmeset.

Se video med Hjelmeset øverst i artikkelen!

– Min anbefaling til konkurrentene er at skal de slå Petter Northug, må de rykke før. Petter klarer sikkert å holde følge likevel, men da har i hvert fall konkurrentene en reell sjanse til å bli nummer to, avslutter den tidligere langrennsløperen.

LES OGSÅ: Langrennsstjernene vil gå flere stafetter i verdenscupen: - Det er noe helt eget

Sinte svensker
I spurten på søndagens stafett utnyttet Northug anledningen til å kose seg litt ekstra på bekostning av svenskene, slik han har hatt for vane å gjøre flere ganger tidligere. Og nok en gang har 25-åringen klart å provosere våre naboer.

– Slutt å oppføre deg som en 16-åring, slutt å oppføre det som en uredd oppkomling, ikke oppfør deg slik som du gjorde i våres. Voks opp, skriver Aftonbladets Kristoffer Bergström i en kommentar.

LES OGSÅ: Northug ertet svenskene – igjen: - Nesehornet var tapt veddemål

Bergström elsker idrettsmannen Northug, men er lei av måten nordmannen oppfører seg overfor konkurrentene. Nå mener Bergström det er på tide at Northug begynner å oppføre seg som en voksen mann.

Det er kanskje like greit at det bare gjenstår én stafett på verdenscup-programmet denne sesongen.