Andre Villas Boas har ikke fått de til med Chelsea. Suksess i Champions League kan redde sesongen, men lite tyder på at laget kan gå til topps i turneringen (Foto: GLYN KIRK/Afp)
Andre Villas Boas har ikke fått de til med Chelsea. Suksess i Champions League kan redde sesongen, men lite tyder på at laget kan gå til topps i turneringen (Foto: GLYN KIRK/Afp)

Villas-Boas til TV 2: - Antall mål vi slipper inn er bekymringsfullt

Men Chelsea-manageren frykter ikke sparken.

Stamford Bridge (TV 2 Sporten): Tapet for Liverpool gjør at Chelsea nå ligger hele 12 poeng bak Manchester City. Andre Villas-Boas ble hentet til Stamford Bridge for å vinne tilbake Premier League-trofeet, men nå ser det alt annet enn lyst ut i Vest-London.

Les også: Johnson sikret Liverpool-seier

For andre gang på rad måtte Chelsea se seg slått på eget gress. Denne sesongen har de fremstått rufsete og dårlig organisert i de bakre rekkene. Mot Kenny Dalglish sine gutter var det igjen forsvarsfeil som ga motstanderen muligheter.

– Antall mål vi slipper inn er bekymringsfullt. Vi stoler på den defensive organiseringen vår, og det har jeg sagt helt fra starten av. Vi har massevis av talent tilgjengelig, og vi tror at vi vil få det til å fungere riktig. Vi har forsvart oss godt i alle defensive faser, sier Andre Villas-Boas til TV 2 Sporten på pressekonferansen etter kampen.

Les også: Se høydepunktene fra lørdagens Premier League-kamper
TV 2 PLAY: Johnson til TV 2: – Føltes fantastisk

Analyser
Portugiseren erkjenner at Chelsea ikke kan fortsette med å slippe inn store mengder baklengsmål i tiden som kommer.

– Vi må gå tilbake og analysere hva som kan gjør oss litt bedre med tanke på defensiv organisering. Vi må finne de detaljene.

– Vi må huske at kampene avhenger av spillernes talent, og vi har tro på at de kan takle situasjoner som dette, sier han til TV 2 Sporten.

Kan du skape et vinnerlag? Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Frykter ikke for jobben
Roman Abramovitsj er ikke kjent for å gi Chelsea-managerne rikelig med tid i sjefsstolen. Selv om mesterne fra 2010 er i ferd med å rote seg alvorlig bort i gullkampen, er ikke Andre Villas-Boas redd for at han snart er arbeidsledig.

– Det handler ikke om at eieren ikke har tålmodighet. Vi har startet med å bygge noe nytt i denne klubben, og det er alle samlet om å gjøre. Eieren betalte ikke 15 millioner pund for å få meg fra Porto, og han har ikke lyst til å betale enda en formue for å få meg vekk.

Men 34-åringen legger samtidig ikke skjul på at oppgaven med å ta igjen Manchester City blir formidabel. Så langt har de tapt for tittelrivalene Arsenal, Manchester United og Liverpool.

– Situasjonen i ligaen er ikke bra for oss, men det er ikke umulig å ta det igjen. Det er ikke den beste starten i Premier League for Chelsea de ti siste årene, men troen er der i laget. Det må vi fokusere på.

– Vi er 12 poeng bak en sterk serieleder som fortsatt ikke har tapt. Desemberkampene gir oss håp hvis vi får maksimalt ut av dem. I den posisjonen vi er med tanke på ligaen, så er vi nødt til å minske avstanden. I dag var en mulighet for oss til å gå opp til tredjeplass, og viljen var der til å vinne. Det så ut som vi hadde kontroll, sier Villas-Boas.

Vil du se Barclays Premier League og TV 2 SPORT? Her bestiller du fotballpakkene