FLOMRAMMET: To Boeing 747 står på flyplassen Don Muang i Bangkok  som fortsatt er dekket av vann. (Foto: SUKREE SUKPLANG/Reuters)
FLOMRAMMET: To Boeing 747 står på flyplassen Don Muang i Bangkok som fortsatt er dekket av vann. (Foto: SUKREE SUKPLANG/Reuters)

600 har mistet livet i flommen i Thailand

Thailands verste flom på 50 år har kostet mange menneskeliv, men ser nå ut til å trekke seg tilbake flere steder.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Flommen i landet begynte sent i juli med kraftig monsunregn og en rekke tropiske stormer. Flomvannet la flere landsbyer under vann mens det beveget seg sørover gjennom de sentrale delene av landet til Bangkok.

Over to tredjedeler av landets 77 provinser har så langt blitt rammet, og for øyeblikket skaper vannet problemer i 17 provinser.

Myndighetene opplyste søndag ifølge nyhetsbyrået AP at 602 mennesker har mistet livet i flommen. De fleste har dødd av drukning.

Situasjonen har flere steder bedret seg drastisk de siste dagene og det massive oppryddingsarbeidet har kunnet starte, men myndighetene tror at det flere steder fortsatt kan ta uker før vannet trekker seg tilbake.

Utenriksdepartementet advarte tidligere i høst nordmenn mot å reise til Bangkok, men rådet gjaldt ikke den internasjonale flyplassen Suvarnabhumi. Den norske ambassaden i Thailand holder reisende oppdatert om situasjonen på sine hjemmesider.

BEDRING: Situasjonen har bedret seg flere steder de siste dagene. I dette området av hovedstaden har frivillige startet oppryddingsarbeidet. (Foto: Altaf Qadri/Ap)