DYRE SPISSEL: Ifølge statistikk fra Opta er det Andy Carroll (Liverpool) som har bidratt mest for sin nye klubb siden rekordovergangen i januar. Fernando Torres (Chelsea) har hatt problemer med å finne nettmaskene etter at han forlot de røde.
DYRE SPISSEL: Ifølge statistikk fra Opta er det Andy Carroll (Liverpool) som har bidratt mest for sin nye klubb siden rekordovergangen i januar. Fernando Torres (Chelsea) har hatt problemer med å finne nettmaskene etter at han forlot de røde.

Tallenes tale: – Carroll har bidratt mer enn Torres

– Vi kom best ut av handelen, sier Liverpool-manager Kenny Dalglish.

Chelsea - Liverpool (17.00)

Se kampen på TV 2 Premier League HD og tv2sumo.no klokken 17.00

Søndag møtes storklubbene Chelsea og Liverpool til dyst på Stamford Bridge i London, og mye av fokuset før kampen er rettet mot de begge lags spillere som bærer drakt nummer ni.

I løpet av de siste timene av overgangsvinduet i januar ble daværende Liverpool-yndling Fernando Torres solgt for hele 50 millioner pund til Chelsea. Liverpool erstattet ham med Andy Carroll, som ble hentet fra Newcastle for 35 millioner pund.

Siden den gang har begge spillerne slitt med å leve opp til de skyhøye prislappene.

Etter et snaut år i sine nye klubber, viser statistikk fra Opta at det er Liverpool-spissen som har bidratt mest for sin nye klubb. Carroll har siden overgangen scoret fire mål på 17 Premier League-kamper, mens Fernando Torres står bokført med tre scoringer på 22 kamper. Det tilsvarer ett mål hvert 272. minutt for Carroll og hvert 424. minutt for Torres.

Se høydepunktene: Slik endte lørdagens Premier League-kamper

I tillegg viser statistikken at engelskmannens skudd treffer mål oftere enn Chelsea-spissens. 17 av Carrolls 38 forsøk har truffet mellom stengene, til sammenligning med bare 11 av 29 forsøk fra Torres.

Kan du skape et vinnerlag? Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Liverpool-manager Kenny Dalglish mener det var Merseyside-klubben som kom best ut av spisshandelen i januar.

– Det virker som at prisen vi betalte for Andy Carroll plager enkelte, men ikke oss. Vi ser på det som at han kostet oss minus 15 millioner pund. Det er et godt argument mot folk som hevder at han erstattet en spiss til 50 millioner pund, sier Dalglish, ifølge Daily Mirror.

– Vi dømmer ikke spillerne ut ifra hva de koster. Hvis vi henter en spiller gratis betyr det ikke automatisk at han er dårligere enn en som kostet 20 millioner pund. Penger er irrelevant, og vi er kjempefornøyd med Andy Carroll legger han til.

LES OGSÅ: Mot ny Premier League-rekord: Ingen managere har fått sparken

Chelsea-manager André Villas-Boas var ikke den som hentet Fernando Torres til Stamford Bridge, men portugiseren hevder at han ville betalt like mye for Torres i dag.

– Ville jeg kjøpt ham for 50 millioner pund om jeg fikk sjansen i dag? Ja, selvsagt ville jeg gjort det, sier Villas-Boas.

– Fernando Torres' foreløpige beste scoringsperiode i karrieren var i løpet av sesongene han hadde i Liverpool, men det betyr ikke at han ikke kan finne tilbake til den målformen for oss. Det betyr heller ikke at han ikke spiller bra for laget, for det gjør han, avslutter Chelsea-manageren.

Kampen søndag blir andre gang spanjolen møter gamle kjente på motsatt banehalvdel. Torres debuterte nemlig for Chelsea i oppgjøret på Stamford Bridge forrige sesong, i en kamp Liverpool vant 1-0 etter scoring av Raul Meireles. Nå er Meireles også en del av troppen til blåtrøyene fra London.