buss skaidi (Foto: Valerius Hildonen Nilsen)
buss skaidi (Foto: Valerius Hildonen Nilsen)

Busspassasjerene sov da dødsulykken skjedde

Bare sjåføren vet hva som skjedde da en buss veltet på E6 i Skaidi.

Det ble slått full katastrofealarm ved midnatt fredag kveld da en russisk registrert buss med 23 personer om bord gikk rundt på en fjellovergang omtrent en kilometer fra Skaidi i retning Hatter.

– Passasjerene sov

Én 51 år gammel mann omkom i ulykken, mens tre ble sendt til intensiven på Universitetssykehuset i Tromsø (UNN) med kritiske skader. Blant dem er sjåføren.

Lørdag ettermiddag er tilstanden deres uforandret og politiet vet foreløpig lite om hva som forårsaket ulykken.

Les også: En person omkom i bussvelt på E6

– Det er for tidlig å si noe om. Vi er helt avhengig av å avhøre sjåføren. Uten hans forklaring stiller vi svært svakt, for resten av passasjerene lå og sov da det skjedde, sier operasjonsleder Andreas Haugaasen ved Vestfinnmark politidistrikt til tv2.no.

Svingete og isete

Sjåføren og de to andre på UNN er fortsatt bevisstløse og det var ingen andre vitner til ulykken, som skjedde på en isglatt vei.

– Bussen var nettopp kommet inn i en 70-sone i slakk nedoverbakke etter å ha forlatt 90-sonen over fjellet. Veien er svingete på stedet og i den første svingen kjørte bussen av veien. Det er snø og isdekke på stedet, sier Haugaasen.

Russisk mannskap

Ulykkesgruppen fra Statens vegvesen var og undersøkte bussen natt til lørdag, men det er foreløpig ingen konklusjoner om teknisk svikt.

Passasjerene på bussen var mannskap på vei fra Russland til Hammerfest for å mønstre på en båt.

19 passasjerer ble sendt til sykehuset i Hammerfest. Fem av dem ble innlagt på intensivavdelingen, mens resten vil bli skrevet ut i løpet av dagen. Trolig vil avhør av dem starte neste uke.