Kjersti Grini. (Foto: TV 2/)
Kjersti Grini. (Foto: TV 2/)

Grini om Tyskland-kampen: – Perfekt generalprøve

Kampen var alt annet enn perfekt gjennomført av de norske jentene. Men en bortkastet sjumålsledelse var til Norges fordel i VM-åpningens generalprøve, mener Kjersti Grini.

Stavanger (TV 2 Sporten): Norge møter Tyskland i VM-åpningen. I generalprøven var et ruskete Norge hakket bedre.

Håndballjentenes prestasjoner svingte fra det meget gode til det begredelige i åpningskampen av årets Møbelringen Cup.

I andre omgang ga Norge bort en sjumålsledelse og Tyskland tok ledelsen for første gang i kampen. Da så det mørkt ut for vertsnasjonen, men skal vi tro Heidi Løke og TV 2 Sportens håndballekspert og tidligere landslagsstjerne, Kjersti Grini, var utjevningen av kampen det beste som kunne skje.

– Det er mye bedre trening å spille en jevn kamp som det denne utviklet seg til å bli. Dette lærer jentene mye av, og Norge lærer alltid mer enn motstanderen i slike kamper. Nå vet vi bedre hvor vi har Tyskland foran VM-åpningen, sier Kjersti Grini til TV 2 Sporten.

Lover bedring
Heidi Løke er enig.

– Vi slipper dem altfor lett innpå oss i andre omgang, men vi viser at vi er i stand til å heve oss og dra ifra mot slutten. Det er god trening for oss, sier Løke, som peker på at nivået vil være langt høyere hos det norske mannskapet når mesterskapet starter i desember.

– Vi har hatt én økt sammen, så det er klart at samspillet ikke sitter helt ennå. Jeg synes likevel at vi gjennomfører en grei kamp, og når vi spiller bra så er vi veldig gode, mener Løke.

Gøril Snorroeggen fikk mye spilletid i kampen mot tyskerne, og svarte med varierende prestasjoner.

– Jeg ble kanskje for ivrig i starten, og det er nok litt startnerver, sier Snorroeggen, som foreløpig er blitt tildelt en rolle med mye ansvar i både forsvar og angrep av Thorir Hergeirsson.

– Jeg ser det som en tillitserklæring og jeg er klar for å ta den rollen, sier Snorroeggen.

LES OGSÅ: Sulland i VM-form sikret norsk seier mot Tyskland

Linn-Kristin Riegelhuth. (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)

Keivhendt suksess
Men mot Tyskland var det Norges høyreside som dro lasset. Linn Jørum Sulland noterte seg for hele elleve scoringer, og satte samtlige fem fra sjumetersmerket. Linn-Kristin Riegelhuth Koren var tidvis strålende på Norges høyreside, og banket inn fem mål.

– Det er gøy at vi klarer å vinne en kamp som etter hvert blir så jevn. Vi har fortsatt litt å jobbe med, og vi har behov for at alle melder seg på om vi skal lykkes i VM, sier Riegelhuth Koren, som passerte 700 landslagsmål denne fredagskvelden.

– Jeg har ikke noe spesielt mål om antall scoringer i VM. Jeg vil bare bidra for laget, og så vil tiden vise hvor mange scoringer det blir, sier ”Linka” til TV 2 Sporten.

Misfornøyd Herrem
Camilla Herrem var blant de minst fornøyde etter sliteseieren. På hjemmebane fikk Herrem knapt låne ballen på venstrekanten.

– Kari Mette ble vel spilt opp én gang, og jeg fikk ikke en eneste mulighet. Det er klart at det er kjedelig, og hele tiden snakker vi om at vi må brette ut og bruke kantene, men allikevel blir det bare spill i midten. Heldigvis får jeg sjansen foran dette fantastiske hjemmepublikummet igjen på søndag, sier Herrem til TV 2 Sporten.