I kveld var det femte finalerunde av «Idol» og nedenfor kan du se hva dommerne mente om fredagens opptredener. Denne gangen var temaet filmkveld, og de gjenværende seks finalistene skulle synge låter fra filmer som «James Bond», «Hangover» og «Fame».

Se bilder av alle deltakerne øverst!

Se Kirsti fremføre «Licence to kill»:

(Artikkelen fortsetter under videovinduet)

– Ingen har sunget like bra som deg

Første finalist ut denne fredagskvelden var Kirsti Sørlie Hansen (25) fra Rælingen, som sang «Licence To Kill» fra James Bond-filmen med samme navn. Alle de fire dommerne roste Kirstis opptreden opp i skyene.

Gunnar Greve: Jeg tror ikke publikum fatter rekkevidden av den jobben dere deltakere har. Det er en utrolig stor og hard oppgave å hele tiden skulle prestere på et bedre nivå. Det du gjør i dag bare viser at du mestrer det kunststykket på eksemplarisk vis. Fantastisk!

Jeg kan ikke komme på noen fra tidligere sesonger som har sunget så bra som deg

Bertine Zetlitz: Du har denne store stemmen som backer opp når du begynner å showe litt, og det funker veldig bra. Dette er Kirsti slik jeg har lyst til å se henne.

Hans Erik Dyvik Husby: Du er en evig kilde til beundring og forundring. Du var den usynlige rødtoppen som hele tiden spratt opp, men nå er du en solid artist og sangerinne. Virkelig bra!

Marion Ravn: Jeg koser meg hver fredag. Du er en fantastisk vokalist. Jeg kan ikke komme på noen fra tidligere sesonger som har sunget så bra som deg.

Se eksklusive backstageintervjuer med finalistene her.

– Du bommer litt med låtvalget

Deretter stod Henrik Mortensen (17) fra Mosjøen på «Idol»-scenen. Han valgte å synge «Fame» av Irene Cara i kveldens finalerunde. Ikke alle dommerne var imponerte over hva Henrik presterte på scenen.

Marion Ravn: Denne versjonen ble jo så trist, jeg følte du nesten stod og gråt. Så jeg ble veldig forvirret av det.

Jeg følte du nesten stod og gråt. Så jeg ble veldig forvirret av det

Gunnar Greve: Jeg synes du bommer litt med låtvalget i dag. Jeg lurer på om begrensningen i stemmen din begynner å bli din verste fiende.

Bertine Zetlitz: Jeg er fullstendig uenig. Det er bare tull å snakke om begrensninger i stemmen din. Jeg blir veldig rørt av deg og at du har et budskap med det du synger.

Hans Erik Dyvik Husby: Du har Bertine med deg, og når du står sånn og viser hvor viktig dette er for deg så har du også meg med deg!

– Klarer deg mesterlig

Maria Mohn (28) fra Fredrikstad sang «Gabriellas Sång» av Helen Sjöholm, som er hentet fra filmen «Så som i himmelen». Sangen beskrev Maria som den sterkeste sangen hun vet om.

Hans Erik Dyvik Husby: Jeg må si at du klarer deg mesterlig og du synger vakkert. Det er helt fantastisk.

Marion Ravn: Dette må være en av de vanskeligste sangene å synge i verden. Jeg synes det er flott å se at du har selvtilliten tilbake, du må ha tro på deg selv.

Gunnar Greve: Det blir varmt, rørende og gripende. Jeg er kjempeimponert.

Bertine Zetlitz: Du gutser til, og jeg synes også du nesten fyller låten. Grunnen til at du faktisk klarer det så bra er at du innerst inne vet hva som er viktigst.

Se Isak synge «In The Air Tonight»:

(Artikkelen fortsetter under videovinduet)

– Det beste du har prestert

Isak Heim (16) fra Trondheim hadde latt seg inspirere av den amerikanske komedien «Hangover», og sang «In The Air Tonight» av Phil Collins. Til tross for varierende dommertilbakemeldinger etter tidligere opptredener, var ikke dommerne i tvil om at Isak var i slaget denne gangen.

Dette er det beste du har prestert i hele «Idol»

Bertine Zetlitz: Nå ble jeg kasta tilbake til din første audition der ingen av oss trodde våre egne ører. Nå var alt på plass, etter min mening. Det var kjempegøy.

Hans Erik Dyvik Husby: Dette er det beste du har prestert i hele «Idol». Nå tror jeg du fikk tilbake mange stemmer, og mange bør stemme på Isak i kveld.

Marion Ravn: Nå føler jeg at du virkelig er på rett vei. Jeg elsket det!

Gunnar Greve: Lille, store Isak: Det begynner å gå opp for meg at det er enten eller, og i dag treffer du til de grader blink.

Se også Isaks egen videodagbok fra livet som «Idol»-finalist.

Se Jennys fremførelse av «Nobody Does It Better»:

(Artikkelen fortsetter under videovinduet)

– Superheltinne i Tarantino-film

Jenny Langlo (18) fra Stordal sang «Nobody Does It Better» av Carly Simon, som både er filmmusikk i «Bridget Jones Diary» og «The Spy Who Loved Me».

Marion Ravn: Hver fredag blir jeg bare større og større fan. Jeg håper det er du som står i finalen. Jeg skulle gjerne gått bak scenen og stemt.

Gunnar Greve: Dette bør hete skapelsen av en superstjerne. Det var enestående og fantastisk bra.

Du har så mye mystikk og styrke at jeg blir helt slått i bakken av deg

Hans Erik Dyvik Husby: Det er ingenting stakkarslig og patetisk over deg. Du er som en superheltinne i en Taratino-film, og du har så mye mystikk og styrke at jeg blir helt slått i bakken av deg.

Bertine Zetlitz: Jeg begynner å se på deg som en kollega, og jeg oppfordrer alle til å stemme på deg.

Gunnar la bort pekefingeren

Sistemann ut var Vegard Leite (19) fra Værlandet, som sang «Life Is A Highway» av Rascal Flatts. Denne sangen er hentet fra animasjonsfilmen «Cars». Alle dommerne, med unntak av Marion, var enige om at Vegard ikke bør gjøre noe annerledes og satse på å synge sanger han liker.

Å be Vegard endre på seg selv er tidkrevende og meningsløst

Gunnar Greve: Jeg skal legge vekk pekefingeren, og legge ned ambisjonen om at du skal være noe annet enn det du egentlig er. Det du er aller best til er å være deg selv.

Bertine Zetlitz: Du skal kjøre på, og velge låter du synes er bra.

Marion Ravn: Etter første audition var du min favoritt, men jeg savner Vegard som synger Chris Medina og fine poplåter. Så jeg håper jeg får se det snart for nå nærmer vi oss slutten.

Hans Erik Dyvik Husby: Å be Vegard endre på seg selv er tidkrevende og meningsløst. Fortsett og vær deg selv, det er kjekt!

Les alt om «Idol» på programmets nettside.