DEMONSTRERER: En syriansk kvinne, som bor i Tyrkia, roper slagord i protest mot regime til Syrias president, Bashar al Assad. (Foto: OSMAN ORSAL/Reuters)
DEMONSTRERER: En syriansk kvinne, som bor i Tyrkia, roper slagord i protest mot regime til Syrias president, Bashar al Assad. (Foto: OSMAN ORSAL/Reuters)

14 år gammel gutt drept av sikkerhetsstyrker i Syria

I tillegg til den 14 år gamle gutten, ble en mann skutt og drept etter at syriske sikkerhetsstyrker åpnet ild for å spre regimekritiske demonstranter, opplyser syriske aktivister.

Det var demonstrasjoner flere steder i Syria etter fredagsbønnen. Demonstrantene oppfordret blant annet andre land om å utvise syriske ambassadører for ytterligere å isolere regimet til Bashar al-Assad.

Drept av sikkerhetsstyrker

Ifølge aktivister ble en mann skutt og drept under demonstrasjonen i byen Homs, mens den 14 år gamle gutten ble skutt i hodet i byen Dara.

I tillegg skal mange andre være såret etter å ha blitt truffet av kuler fra sikkerhetsstyrkene.

Tyrkia advarer mot borgerkrig

Tyrkias utenriksminister Ahmet Davutoglu viser spesielt til de nye angrepene som er iverksatt av desertører, som nå støtter opprøret mot regimet til den syriske presidenten.

– Det er på tide å stanse denne massakren, derfor er det arabiske initiativet viktig, sier Davutoglu.

De arabiske liga har gitt Syria frist til å stanse voldsbruken mot demonstranter som ønsker å bli kvitt regimet. Hvis ikke risikerer landet sanksjoner.

Det er for sent for Syrias regime

Frankrikes utenriksminister Alain Juppé mener at tiden har løpt fra det syriske regimet og at det uansett ikke kan bli sittende.

– Vi mener at regimet ikke var villig til å iverksette et reformprogram innen fristen på seks måneder, og at det nå er for sent, sier Juppé.

Uttalelsen kom etter at han fredag møtte lederen for utenrikskomiteen i den tyrkiske nasjonalforsamlingen, Volkan Bozkir.

– Alt er opp til Tyrkia

Juppé fremholdt også at Frankrike og Tyrkia har en «overlappende tilnærming» til den syriske krisen.

På spørsmål om Tyrkia bør etablere en buffersone for å beskytte sivile ved grensen til Syria, svarer Juppé at det er opptil Tyrkia, men at landet eventuelt bør gjøre dette i overenskomst med verdenssamfunnet. (TV 2/NTB)