Elever mobber lærere på Facebook

En ny internasjonal undersøkelse slår fast at mange lærere blir mobbet av elever på internett. Utdanningsforbundet vil granske nettmobbingen.

KAMP OM FACEBOOK: Facebook skal børsnoteres i 2012 og det er hard kamp blant investeringsbankene om å lede an.  (Foto: Nicholas Kamm/AFP)
KAMP OM FACEBOOK: Facebook skal børsnoteres i 2012 og det er hard kamp blant investeringsbankene om å lede an. (Foto: Nicholas Kamm/AFP)

Så mange som 10 prosent av de spurte lærerne i en stor internasjonal undersøkelse sier de har opplevd selv eller kjenner kolleger som har opplevd å bli mobbet av elever på Facebook eller andre nettsamfunn, skriver Dagbladet.

Selv om norske lærere ikke har deltatt i undersøkelsen Norton Online Family Report for 2011, synes Utdanningsforbundet uansett dette er så interessant at de ønsker å gjennomføre en mobbeundersøkelse blant norske lærere.

– Om dette gjenspeiler virkeligheten også i Norge, er det alvorlig, sier Ragnhild Lied i Utdanningsforbundet til avisa.

Les også: Flere varsler om nettmobbing

Hun sier forbundet er kjent med flere grove tilfeller av mobbing av norske lærere på internett og i andre sosiale medier, men sier man kjenner lite til omfanget. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2