Gus Poyet (Foto: SIMON DAWSON/AP)
Gus Poyet (Foto: SIMON DAWSON/AP)

Poyet støtter landsmannen Suárez: – Evra sutrer som en baby

Brighton-manager Gustavo Poyet støtter Luis Suárez som er tiltalt av Englands fotballforbund (FA) for rasistiske kommentarer mot Manchester Uniteds Patrice Evra.

Liverpool-stjernen Luis Suárez er tiltalt av det engelske fotballforbundet etter anklager fra Manchester Uniteds Patrice Evra om rasistiske kommentarer.

– Sa et ord til meg minst ti ganger
– Det er kameraer og man kan se ham. Han sa ett ord til meg minst ti ganger. Jeg var svært opprørt. Jeg vil ikke repetere hva han sa, men det var rasistiske ord. Jeg vil ikke gjøre noen stor sak ut av det, men det var svært skuffende, sa Evra til Canal + etter kampen.

Selv om United-backen siden har valgt å ikke kommentere saken før høringene blir nå angrepet av Brighton-manageren Gustavo Poyet.

I strupen på Evra
Uruguayaneren støtter sin landsmann Suárez og går til et kraftig verbalt angrep på franske Evra.

– Jeg spilte fotball i syv år i Spania og ble kalt alle mulige ting fordi jeg var fra Sør-Amerika. Jeg gikk aldri ut og sutret som en baby, som Patrice Evra, og fortalte hva noen hadde sagt til meg, sier Poyet ifølge The Guardian.

Med den uttalelsen går Poyet, som spilte for blant annet Real Zaragoza, Chelsea og Tottenham, rett imot kampanjen «Kick It Out» som oppfordrer spillere til å rapportere alt som kan oppfattes som rasistisk.

Les også: Se dagens PL-snakkis: Alsaker: – Langt igjen til Suarez-dom
Les også: Liverpool-stjerne tiltalt for rasisme

For lett å bli tiltalt
Brighton-manageren mener det er et farlig signal når en spiller blir tiltalt etter anklager fra en annen spiller.

– Det er trist, jeg synes det er verre å tiltale noen bare fordi du tror mer på en person enn en annen. Jeg mener det blir for lett. Jeg kan da legge inn en klage på en annen manager og om jeg tar det langt nok så vil han bli tiltalt. Jeg skjønner ikke hvordan de kan ta en manns ord over den andres.

Tror på Suárez
Poyet som har blitt godt kjent med Suárez etter overgangen fra Ajax i januar forteller rett ut hvorfor han synes det er synd at Liverpool-spissen er tiltalt.

– Jeg tror på han, det er så enkelt.