Audi A1_Sportback_siden
Audi A1_Sportback_siden

Audi A1 Sportback: Nå blir Audis minstemann mye mer attraktiv

Her er de første bildene av nye A1 Sportback.

Det har aldri vært noen hemmelighet at den skulle komme og her er de første offisielle bildene: Femdørs-versjonen av Audis minstemann A1.

Ikke overraskende heter den Sportback. Og med denne modellen er A1 virkelig rustet til å utfordre konkurrentene i småbil-klassen.

Ikke lenger

Tre dører betyr automatisk begrenset salg her hjemme, med fem dører blir bilen attraktiv for langt flere. Så regner da Audi også med at Sportback etter hvert vil stå for rundt 70 prosent av A1-salget.

Del med Facebook-vennene dine

Audi har ikke falt for fristelsen til å øke de utvendige målene mye. Faktisk er lengden nøyaktig det samme som på tredørs-utgaven. Men bilen har vokst litt i både høyde og bredde, noe som skal komme baksetepassasjerene til gode. Trangt baksete har da også vært et av ankepunktene mot A1.

Bakseteplassen skal ha vokst litt på Sportback, kontra tredørs A1. Bagasjerommet er nøyaktig likt.
Bakseteplassen skal ha vokst litt på Sportback, kontra tredørs A1. Bagasjerommet er nøyaktig likt.

Denne konsernbroren er selve baksetemesteren - les testen her:

Pluss 25 kilo

Der storebror A3 i Sportback-utgave nærmest er som en liten stasjonsvogn å regne, beholder A1 Sportback mer av kombi-linjene. Det betyr en ganske skrå bakluke og dermed begrenset bagasjeplass. Volumet er det samme, 270 liter.

I starten kommer Sportback med nøyaktig samme motoralternativer som tredørs A1. Den har lagt på seg forsiktige 25 kilo, det betyr at også prestasjonene vil være tilnærmet helt like.

Denne gangen lykkes Audi - les testen av A1 her:

Under 200.000,-?

Tredørs A1 starter i dag på 188.200 kroner. Sportback får innstegspris på 194.600 kroner, da med 1,2-liters bensinmotor på 86 hk. Skal du virkelig flotte deg, kan du kjøpe den med 1,4-liters bensinmotor på 185 hk, da viser prislappen 375.500 kroner.

A1 Sportback kommer på markedet i februar 2012.

Audi-A1_Sportback_bakfra
Audi-A1_Sportback_bakfra

LES OGSÅ: Visste du at dette er Norges mest solgte småbil?