Nye BMW 3 serie har videreført det sportslige utseendet som vi er vant med fra den kanten. Utenlandsk presse er heller ikke i tvil om at bilen lever opp til forventningene også når du kjører den.
Nye BMW 3 serie har videreført det sportslige utseendet som vi er vant med fra den kanten. Utenlandsk presse er heller ikke i tvil om at bilen lever opp til forventningene også når du kjører den.

BMW 3-serie 2012: – Den beste er blitt enda bedre

Utenlandsk presse bøyer seg i støvet for BMWs nye bestselger. Les mer her:

For noen uker siden kunne vi bringe de første offisielle bildene av og fakta om nye BMW 3-serie. Den kommer på markedet i februar – men allerede nå har en del utenlandske journalister fått prøve den. Og mottakelsen kan best beskrives som stående ovasjoner.

3-serien er BMWs bestselger gjennom tidene, og kanskje den viktigste modellen. Den kom for første gang på markedet ti 1975, og har siden lagt lista de andre i klassen har måttet strekke seg etter.

Du får den med bensin, diesel og etter hvert som hybrid, med to- og firehjulstrekk, som coupe, sedan, cabriolet og stasjonsvogn og naturligvis i sportsbilutgaven M3.

Del med dine Facebook-venner

Det er bilen svært mange sitter og tripper etter å få legge hendene sin på – blant annet fordi konkurransen i klassen har blitt skjerpet ved både oppgradert Mercedes C-klasse, og den kommende Audi A4. Det betyr at BMW må være skjerpet for å sikre seg fortsatt status som klasseleder.

BMW 3-serie. 2012-modellen.
BMW 3-serie. 2012-modellen.

Vi skulle naturligvis gladelig vært de første som tester den, men bilverden fungerer slik at de første testbilene går til de største markedene. Her snakker vi Tyskland, Frankrike og England – mens lille Norge fint må finne seg i å komme halsende etter.

LES OGSÅ: Skal du kjøpe brukt BMW? Da bør du sjekke ut dette

Strålende, strålende

Derfor må vi i denne omgang nøye oss med å bringe dere andre journalisters oppfatning av bilen.

Vi kan for eksempel avsløre at Top Gear slår fast at 3-serien fortsatt er best i klassen. De peker på at BMW har vært forsiktige i designutviklingen, både utenpå og inni, men at grepene som er gjort fungerer ypperlig.

De bringer også lovord om girkassen – de har foreløpig bare prøvd åttetrinns automatgir. Understellet får skryt og det gjør også de to motorene de har fått prøve, nemlig 328i, bensin (4 syl., 242 hk, 0-100: 5,9 sek.), og 320d som bruker diesel.

Sistnevnte kommer det nok til å gå mange av her hjemme. Den kommer i to versjoner, en med 180 hk, som bruker 7,6 sekunder til 100 km/t, og en med 161 hk. Den siste er ikke fullt så rask (0-100 km/t: 8 sek.), men har til gjengjeld lavere forbruk. 0,41 l/m på blandet kjøring, og slipper ut lave 109 g/km Co2 lar seg høre.

Top Gears utsendte, Ollie Marriage, oppsummerer slik: "Begge modellene vi prøvde er gode. Nei, stryk det, de er strålende, strålende biler".

Bilen til Supermann

Britiske Autoexpress har fokusert på 320d. Og de sparer ikke på hyggelig adjektiver for å beskrive bilen.

Konklusjonen er imidlertid kort og presis: Den forrige modellen setter fremdeles standarden for dette segmentet, men den nye er bedre enn den utgående på nesten alle områder. Nå må det noe helt spesielt til for å dytte 3-serien ned fra topplassen. Den beste er nettopp blitt enda bedre.

De gir bilen 5 stjerner av 5 mulige.

Minst like hyggelig er konklusjonen til Autocar. De konkluderer slik: Hvis Supermann kjørte en bil, ville det trolig være nye BMW 320d. For vær ikke i tvil, en ny verdensener har ankommet – og det kan godt ta en stund før resten klarer å henge seg på ...

Testet i USA

Insideline i USA har også fått prøve den. Selv amerikanerne omfavner den firesylindrede motoren i 328i. De påpeker at hvis dette er framtiden til firesylindrede motorer, så gjør det ikke noe at rekkesekseren forsvinner ...

De påpeker imidlertid at designet fremdeles kunne vært tatt litt lenger, og at bagasjerommet ikke er like anvendelig og stort som på Audi A4.

Vi lover naturligvis å komme tilbake med våre egne meninger og fullverdige tester av de ulike 3-seriene så snart det lar seg gjøre. Så følg med!

Nylig ble det også sluppet bilder av 3-serien med M-pakke.
Nylig ble det også sluppet bilder av 3-serien med M-pakke.

LES OGSÅ: Test av BMW 320d Touring xDrive