FEM MILLIONER: Snart er vi fem millioner i Norge, og polakker utgjør den største tilvekstgruppen.  (Foto: Scanpix)
FEM MILLIONER: Snart er vi fem millioner i Norge, og polakker utgjør den største tilvekstgruppen. (Foto: Scanpix)

Polakker fører oss nærmere fem millioner innbyggere

Nå bor det 4.973.000 personer i Norge. Økt innvandring største årsak til befolkningsveksten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Folketallet i Norge vokste med vel 20.000 i tredje kvartal i år, noe som fastslå at 4.973.000 personer nå bor i landet. Det er 65.000 flere enn for ett år siden og den nest høyeste folketilveksten noen gang.

Polakker største innvandringsgruppe

Les også: – Norge vil bli større enn Finland og Danmark

Befolkningsstatistikken fra Statistisk sentralbyrå (SSB) viser at folkeveksten i tredje kvartal er den nest høyeste i noe kvartal noensinne. Rekorden stammer fra tredje kvartal i fjor, da veksten var på 150 flere personer enn i samme periode i år.

Hele 70 prosent av folkeveksten skyldes økt nettoinnvandring, og polakker er den klart største gruppen av utenlandske statsborgere som har bosatt seg her i landet.

Det er til Oslo og Akershus at det kommer flest nye innbyggere, både fra utlandet og fra andre steder i landet. Til disse to fylkene kom det i tredje kvartal i år i alt 8.000 innvandrere, hvorav 5.200 til hovedstaden alene.

Størst innvandring til Sør-Trøndelag

Oslo fikk også 10.000 nye innbyggere som kom fra andre steder i Norge, men her er nettoinnflyttingen mye mindre, ettersom nesten like mange flyttet ut fra hovedstaden. 23,4 prosent av befolkningen her i landet bor nå i Oslo og Akershus.

Les også: Innvandring gir rekordhøyt folketall i Norge

Hvis man ser innvandringstallene i forhold til folketallet, er ikke nettoinnvandringen størst i Oslo, men så vidt litt mer i Sør-Trøndelag.

Tallene fra SSB viser også at fødselstallet i tredje kvartal gikk ned med 100 fødsler sammenlignet med samme kvartal i fjor. Over 16.000 barn ble født i tredje kvartal i år.

(©NTB)