Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Helt siden lanseringen tilbake i 2002 har Volvo XC90 vært en bestselger for svenskene, og spesielt i USA har den betydd mye for både salgstall og ikke minst bunnlinje.

Volvo traff så til de grader blink med kombinasjonen plass, design og komfort - og har cruiset på SUV-bølgen i mange år. Det har også gjort at de har kunnet ta seg god tid med oppfølgeren. Bortsett fra en facelift i 2006/07, er det bare gjort små endringer underveis.

Del med Facebook-vennene dine

Merkelig stille

Men det er ikke til å komme bort fra at XC90 begynner å merke årene. Likevel har det vært merkelig stille rundt en oppfølger. Mye av dette skyldtes nok usikkerheten rundt Volvos framtid da Ford bestemte seg for å selge merket.

I tillegg har man ligget litt på været og vurdert fram og tilbake om framtidsutsiktene for en stor SUV vil være gode nok til at det er verdt utviklingskostnadene.

Denne skissen viser en annen mulig vei å gå for XC90, et langt mer sporty uttrykk enn på dagens modell.

LES OGSÅ: XC90 slaktes i kvalitetsundersøkelse

Offentliggjort i California

Nå får vi imidlertid beviset for at Volvo er i gang med en oppfølger. Disse designskissene ble offentliggjort under en presentasjon Volvo Monitoring and Concept Center kjørte i forbindelse med den pågående bilutstillingen i Los Angeles.

Her var temaet hva vi kan vente oss fra Volvo de kommende årene - og der dukket skissene av neste XC90 opp. Dette er å betrakte som tidlige utgangspunkt. Volvo er helt i startfasen, det ser vi da også i at skissene varierer mye. Det er nok også grunn til å tro at det endelige resulatet vil videreføre mye mer fra dagens modell som har fått mye skryt for designet.

Her er en som elsker sin XC90: Ikke mobb bilen min!

Tre-fire år unna

Andre generasjon XC90 skal bygges på Volvos kommende SPA-plattform og blir den første modellen ut her. SPA står for Scalable Platform Architecture - tanken er at en og samme plattform skal danne utganspunktet for alle Volvos modeller i framtiden.

Når bilen skal være klar, er ikke helt avklart ennå, men vi snakker senest 2015, kanskje går den i produksjon allerede i 2014. Det betyr at dagens XC90 må henge med litt til, den får da også snart en ny facelift.

Volvo-XC90-skisse-bakfra

Lillebror XC60 er en stor suksess - her kan du lese hvorfor

Tror du Volvo klarer å følge opp XC90-suksessen? Si din mening i kommentarfeltet under: