Sepp_Blatter_816815a copy (Foto: Thomas Mukoya, © TM/gs)
Sepp_Blatter_816815a copy (Foto: Thomas Mukoya, © TM/gs)

Rio Ferdinand i strupen på Blatter

Slakter FIFA-presidentens rasismeuttalelser.

FIFA-president Sepp Blatter er i hardt vær igjen etter at han i to separate intervjuer onsdag konstaterte at rasisme ikke utgjør et problem i fotballen, og at rasisme på banen bør løses med et håndtrykk.

Bakgrunn:Blatter med sjokkuttalelse: – Det finnes ikke rasisme i fotballen

Uttalelsene førte umiddelbart til stor harme. Manchester Uniteds profilerte midtstopper Rio Ferdinand skrev direkte til Blatters Twitter-konto:

– Til å le av
– Uttalelsene dine om rasisme er så nedlatende at de nesten er til å le av. Dersom fansen kommer med rasistiske tilrop, for så å ta oss i hendene etterpå, så er alt ok?

Den antirasistiske gruppen Kick It Out mener at uttalelsene bagatelliserer arbeidet organisasjonen har lagt ned i kampen mot rasisme. Sjefen for den engelske spillerforeningen, Gordon Taylor, kaller Blatters uttalelser «ufølsomme og upassende.»

– Som FIFA-president må ha stå frem med et klart budskap om at rasisme er uakseptabelt på banen, sier Taylor, ifølge Sky Sports.

Blatter: – Jeg er misforstått
Blatter måtte drive med brannslukking hele onsdag kveld, og la blant annet ut en offisiell uttalelse på FIFA.com hvor han er avbildet med det sørafrikanske FIFA-medlemmet Tokyo Sexwale.

– Mine uttalelser er blitt misforstått. Det jeg ønsket å få frem var at som en fotballspiller har man «kamper» med dine motspillere, og enkelte ganger er det ting som blir gjort feil. Men etter kampen beklager man til motstanderen man hadde en konfrontasjon med. Man tar hverandre i hendene og når kampen er over, så er den over, skriver Blatter.

Bildet som akkompagnerte uttalelsen førte til følgende respons fra Ferdinand:

– FIFA oppklarer Blatter-kommentarene med et bilde hvor han poserer med en farget mann... Jeg trenger «hender foran øynene-symbolet»!!!

Les også:Blatter ber om unnskyldning for homospøk

To Premier League-profiler etterforskes
Blatters utspill kom samme dag som FA kunngjorde at de har tatt ut tiltale mot Liverpool-stjernen Luis Suárez.

Fra før pågår det en etterforskning av John Terry John Terry etter beskyldninger fra Anton Ferdinand om at England-kapteinen skal ha kommet med rasistisk motiverte kommentarer.

Se intervjuet med Sepp Blatter her: