Brendan Rodgers (Foto: Mike Egerton/Pa Photos)
Brendan Rodgers (Foto: Mike Egerton/Pa Photos)

Swansea-sjefen: – Det viktigste er vinflasken til Ferguson

Swansea-manager Brendan Rodgers har mye å tenke på før møtet med Manchester United.

London (TV 2 Sporten): For åtte år siden sto Swansea på kanten av stupet, og var i ferd med å ramle ut av Football League. Veien til verdens tøffeste liga utviklet seg til å bli et eventyr for waliserne, men lørdagens Manchester United-besøk blir sett på som kanskje sesongens høydepunkt i byen.

Folkefest
For selv om nykommerne har møtt Arsenal, Chelsea, Liverpool og Manchester City på fremmed gress, blir det noe annet når en av gigantene gjester Liberty Stadium.

- Det er en herlig kamp å se fram til, men det er også en fest for folkene i byen med at en av de største klubbene i verden kommer. Jeg tror alle hotellene og restaurantene er fulle, det kommer til å bli en nydelig dag. Jeg er virkelig spent på å se spillerne våre teste seg mot en av de beste klubbene. Hele stedet er fylt av forventninger, men vi er her for å konkurrere og få et godt resultat, sier manager Brendan Rodgers til This is South Wales.

LES: Manchester United henter vidunderbarn (5)

Vin til Ferguson
Rodgers ønsker å gi Manchester United en varm mottakelse i helgen, og derfor har han gjort sitt ytterste for å blidgjøre Alex Ferguson.

- Glem hvem vi møter, min største utfordring denne uken var hva slags vin jeg skulle kjøpe til Sir Alex, smiler han.

LES: Ferguson gjør flest endringer i Premier League
LES: – Liverpool vil gi United kamp om brasiliansk stortalent

- Jeg vet at han er en samler, men jeg vil ikke bare gi ham en klassisk flaske med rødvin. Siden dette blir første gang han kommer til Wales for en Premier League-kamp, vil jeg forsikre meg om at han får noe som har en tilknytning til landet.

Da Jose Mourinho var manager i Chelsea, konkurrerte han og Ferguson om hvem som kunne komme med den beste og dyreste flasken etter oppgjør dem i mellom. Swansea-sjefen vil heller ikke skuffe, og dro til vinforretningen ND John, som tryllet fram en flaske fra Argentina.

- Jeg fortalte dem at det kommer en spesiell mann. Vinen er laget i en del av Patagonia der 25 prosent av beboerne snakker walisisk, så den gikk jeg for.

LES: Mourinho: - Ferguson er min beste venn

God start
Swansea har kommet godt i gang i sin første Premier League-sesong noensinne. Foreløpig er de ubeseiret på Liberty Stadium, og har så langt sanket 13 poeng. Forsvarsspiller Alan Tate, som tidligere spilte for Manchester United, er klar over at den gode hjemmestatistikken står i fare for å ryke.

- Hvis både vi og United presterer optimalt, kommer de til å vinne. Men hvis de har en dag litt under pari, har vi en sjanse hvis vi spiller bra. Det kommer til å bli tøft, men guttene spilte uavgjort mot Liverpool for ikke lenge siden, og jeg mener vi har bevist at vi kan overleve i denne ligaen, sier han.