Ole Gustav Gjekstad. (Foto: Sigurdsøn, Bjørn/SCANPIX)
Ole Gustav Gjekstad. (Foto: Sigurdsøn, Bjørn/SCANPIX)

Larvik-trener slaktet dommerne etter semifinale-seier

- Vi blir dømt hardere enn de andre, sier Ole Gustav Gjekstad.

Larvik - Byåsen 30-21
Stabæk - Tertnes 25-23

Larvik gikk oppskriftsmessig til finalen i NM på bekostning av Byåsen. Etter kampen var imidlertid trener Ole Gustav Gjekstad mest opptatt av dommerne. Gjekstad fikk Larviks eneste tominutter i oppgjøret.

- Jeg synes vi ser i kamp etter kamp mot norske lag at vi blir dømt hardere enn de andre. Det er lov å rive ned Larvik-spillere ganske ofte, og det er jeg drit lei av. Jeg synes det er dumt at dommerne blir sløve når ett lag leder mye, sier Gjekstad.

Se kampsammendrag i videovinduet øverst

Han mener å ha bevis for uttalelsene sine.

- Jeg kan vise over ganske mange kamper hvor vi ser at vi blir strengere dømt. Vi ser jo alle kampene på video, i motsetning til de fleste dommere, fortsetter Larvik-treneren.

- Hva gjør dere med det?

- Vi får kanskje sette sammen en video og vise det frem. Det er kanskje det som er muligheten.

LES: Super-Leganger kriminelt god mot Krim: – Det er det mest vanvittige jeg har sett
LES: Leganger: – Kan ikke love at jeg fortsetter etter jul

Marerittstart
Larvik fikk en marerittstart i semifinalen i NM mot Byåsen. Etter fire minutter ledet Trondheims-laget 3-0.

Da tok Larvik-trener Ole Gustav Gjekstad time-out. Gjekstad må ha sagt noe riktig i løpet av den ene minuttet, for Larvik-kvinnene slo grusomt tilbake i Arena Larvik.

- Vi glipper i noen returløp i starten, men bortsett fra det synes jeg jentene gjør en kjempejobb, sier Gjekstad.

Stange ble toppscorer i comebacket
0-3 ble til 5-4, og derfra så Larvik seg aldri tilbake. Ved pause ledet serielederne 16-11. Byåsen klarte aldri å nærme seg Larvik etter hvilen. Til slutt vant hjemmelaget 30-21.

Tine Stange ble hjemmelagets toppscorer med seks fulltreffere. Stange har vært ute i seks uker med en leddbåndskade i tommelen. Skaden gjorde også Stange uaktuell for landslagstroppen til VM i Brasil.

- Jeg visste ikke før i går at hun var aktuell for kampen, så vårt medisinske støtteapparat har gjort en kjempejobb. Det gir litt variasjon i spillet, sier Gjekstad.

Tonje Nøstvold prikket inn fem mål, og ble med det Byåsens toppscorer.

- Leganger stod som en vegg
Cecilie Leganger storspilte da Larvik slo Krim 22-19 på bortebane i Mesterligaen. Bergenseren var også meget god mot Byåsen. Ida Alstad og de andre Byåsen-jentene klarte aldri å knekke Leganger-koden.

- Cecilie står nok en gang som en vegg. Vi prøver og prøver, men skudduttellingen i dag er relativt lav, og da slår vi ikke Larvik, sier Alstad, og fortsetter:

- Vi skyter hardt, og vi skyter plassert, men hun er høyt og lavt og i alle hjørner. Hun holder dem virkelig inne i kampen, for vi henger med i store deler av første omgang.

I den andre semifinalen slo Stabæk Tertnes 25-23. Marthe Reinkind ble kampens toppscorer med åtte mål. Landslagsreserve Karoline Næss ble Stabæks toppscorer med seks mål.