NYTT TV2 PROGRAM: Mariann Thomassen og Dorthe Skappel er programledere i STIL.
NYTT TV2 PROGRAM: Mariann Thomassen og Dorthe Skappel er programledere i STIL.
PROGRAMLEDERE: Dorthe Skappel og Mariann blir makkere i det nye programmet «STIL».
PROGRAMLEDERE: Dorthe Skappel og Mariann blir makkere i det nye programmet «STIL».

Blir makkere i nytt stilprogram på TV 2

Mariann Thomassen skal utforske folks forhold til stil sammen med Dorthe Skappel.

«Hva tar du på deg, og hvorfor», er temaet for TV 2s nye programserie «STIL» som har premiere 5. mars 2012.

Mote og personlig stil

«STIL» er et program om mote og personlig stil, og i hver episode møter programlederne Dorthe Skappel og Mariann Thomassen ulike mennesker og miljøer, samt kjendiser som snakker om sin egen stil.

Blant kjendisene vi møter er Pushwagner, Åse kleveland, Kari Traa, motedesigner Kristian Aadnevik og Oslo-ordfører Fabian Stang.

Få en smakebit fra programmet i videoen over!

Tv2.no/mote er Norges nye moteportal - vi gir deg daglige oppdateringer om mote og skjønnhet, samt muligheten til å være med i flotte konkurranser. Bli med i vår store velkomstkonkurranse her!

STIL: Programlederne Dorthe Skappel og Mariann Thomassen skal lede «STIL» - et program om mote og personlig stil som har premiere på TV 2 5.mars.
STIL: Programlederne Dorthe Skappel og Mariann Thomassen skal lede «STIL» - et program om mote og personlig stil som har premiere på TV 2 5.mars.
Hver episode tar utgangspunkt i et plagg/tilbehør. Dorthe møter en kjent person som har et eget forhold til denne type plagg, mens Mariann utforsker miljøer der dette plagget står sentral i forhold til deres stil og uttrykk.

Programmet går på lufta 5. mars 2012 og vil samarbeide med Plan frem mot Artistgallaen 17. mars.

Medvirkende som ønsker det kan donere et av sine plagg til inntekt for Plan.

LES OGSÅ: Slik får du 20-tallsstilen

Programledere som utfyller hverandre

Dorthe Skappel er en norsk programleder og tidligere modell. Hun leder TV 2s underholdningsmagasin «God kveld Norge», og er programleder for den årlige TV-prisutdelingen «Gullruten».

Mariann Thomassen er en norsk musiker. Hun var frontfigur i bandet «Surferosa», men er nå gått solo under navnet «Mariann Rosa».

LES OGSÅ: De kuleste butikkene for gutta

– Jeg liker å snoke litt

Den tidligere «Surferosa-stjernen» gleder seg til å samarbeide med Dorthe.

– Vi er ganske forskjellige, så det blir en kul kontrast. Dorthe er en sprek dame, og jeg kunne ikke fått en bedre start på TV-jobben enn med henne, sier Mariann til TV2.no

I programmet drar Mariann rundt for å finne ut hvorfor folk har den stilen de har og hvordan stilene ble til. Vi beveger oss i ulike miljøer med både kjente og ukjente mennesker, forteller Mariann.

Hun mener programlederrollen passer henne bra.

– Jeg liker å snoke litt, og er en veldig nysgjerrig person. Det får jeg bruk for som programleder. Jeg er glad i å møte ulike typer folk. Og det er jo så mye forskjellig der ute på stilfronten i Norge, fortsetter hun.

Mariann mener det er viktig å skille på hva som er mote, trend og stil.

– En stil er så mangt. Den er gammel og ny og den kan ta for seg alt.

LES OGSÅ: Nå skal du kle deg som et monster

Mener individualisme gjør deg lykkeligere

– Hvordan vil du beskrive din egen stil?

– Det har vært en gradvis utvikling. Stilen min har jo forandret seg mye fra barneårene til nå. Stilen min er kaotisk. Jeg har en filosofi om at personlig stil og individualisme gjør deg lykkeligere. Man bør gå i det man føler seg vel i, og det er ikke nødvendigvis det alle andre går i. «Kultur skaper ikke mennesket» mennesket skaper kultur" er et sitat jeg stiller meg bak. Og det er også mennesker som skaper stil, mener Mariann.

– Hvor henter du selv inspirasjon fra?

– Jeg lar meg ikke inspirere men fascinere. Jeg fascineres av Marlene Dietrich, som var veldig maskulin til å være kvinne, av Annie Lennox, Grace Jones, David Bowie, Harajuku og ungdomsstil i Japan og «Street Punk» i London. Alt i en stor kaotisk farse. Men jeg mener jeg har klart å finne min egen greie, sier Mariann, som gjerne vil komme med en liten oppfordring til slutt:

– Be yourself!

Tv2.no/mote vil følge «STIL» tett, og du vil finne både intervjuer, bakgrunnsmateriale og andre spennende artikler om programmet på våre nettsider.

«STIL» vil gå på TV 2 kl.19 mandag til fredag uke 10 og 11.

Denne artikkelen er skrevet av Kjersti Skar Staarvik.