Tone Damli Aaberge , Marion Ravn og Linni Meister er bare noen av kjendiskvinnene som i disse dager har en annonse for den såkalte «Slankepillen» på egen blogg.

Dette til tross for at de alle har unge lesere, og alle har ytret at de ønsker fokus på sunn helse – ikke slanking.

slankepillen

«Som bloggleser selv begynner jeg å bli lei av alle disse bloggerne som skriver om hvor lite de spiser og hvor mye de trener. Dette er ikke NORMALT og ikke slik hverdagen kan fungere i lengden», skrev Marion Ravn på sin blogg nylig.

– Styrer det ikke selv

Linni Meister understreker at det er høyst ufrivillig at denne annonsen ligger på deres bloggsider.

– Vi styrer ikke de reklamene selv, og jeg liker det absolutt ikke. Har sagt ifra til Blogg-sjefen, og han skulle få de til å slutte å sende den. Jeg tror på sunn helse og sunne verdier, ikke på slankepiller. Jeg har faktisk slitt med å legge på meg hele livet, da jeg har unormalt høy forbrenning, så det blir helt feil å reklamerer for dette på min blogg, sier hun til «God kveld Norge».

– Vil ha bedre kontroll

Lederen for Blogg.no, Rafiq Charania, sier at de nå jobber med å få fjernet annonsen fra nettsiden.

– Disse annonsene er det Google som legger ut, og vi jobber med å få bedre kontroll over hvilke type annonser vi tar inn fra Google. Jeg ble gjort oppmerksom på denne saken i går ettermiddag, og vi har selvfølgelig ikke noe spesielt ønske om å reklamere for slankepillen. Jeg skjønner heller ikke hvorfor annonsørene ønsker å nå ut til disse gruppene, da de bør forstå hvilke reaksjoner de møter. Dette gagner ingen, sier Charania til «God kveld Norge».

Les også:Derfor sluttet Voe å blogge

– Vil ha bedre kontroll

Google informerer imidlertid om at disse annonsene kan fjernes om ønskelig.

– Vi leverer annonser og inntekter til tusenvis av norske nettsider. Dersom et nettsted ser en annonse de ikke ønsker skal vises på siden deres, så kan de selv fjerne den eller be oss om å fjerne den for dem, sier Jan Grønbech i Google til «God kveld Norge».

Får ikke fjernet enkeltannonser

Daglig leder i Slankepillen.no, Lasse Christoffersen, sier at om Blogg.no ønsker denne annonsen fjernet fra disse bloggene, må de fjerne hele Blogg.no fra domenet.

– Annonsen dukker opp på sider med innholdstekst om fettforbrenning eller via Google. Vi legger inn søkeord som gjør at annonsen dukker opp på sider som passer for oss. Selve nettsiden slankepillen.no har 18-årsgrense, så selv om personer yngre enn dette kan se annonsen, kan de ikke handle hos oss, sier han.

– Er dere blitt kontaktet av Blogg.no i denne forbindelse?

– Det kom en henvendelse for en stund tilbake, men det er slik at dersom de ønsker annonsen fjernet fra en blogg, så må vi fjerne hele Blogg.no fra domenet. Det er ikke mulig å ta bort en enkelt annonse fra en blogg, sier han.

Les også: Blondinbella mistet håret av bloggstress: – Jeg skrek da håret mitt falt av