Kun seks finalister står igjen i årets «Idol». Blant dem en engasjert tobarnsmor som forteller at hun ikke hadde trodd hun skulle oppleve nok en uke som deltaker i verdens mest kjente talentprogram.

– Det kom som en stor overraskelse at Fredrik var ute av konkurransen forrige fredag. Det var jo ingen som trodde at han skulle ut. Jeg trodde jeg skulle ryke, og hadde tenkt til å si til ham «Fredrik, vinn hele dritten!». Jeg tenkte at jeg skulle heie på ham videre, sier Maria Mohn (28).

Maria om netthets: – Man skal si fra og slå tilbake!

Nå er hun altså klar for nok en delfinale fra Chateu Neuf i Oslo. Men selv om Maria er «utrolig glad for å være videre», innrømmer hun at det ikke bare er fryd og gammen å være i rampelyset.

Man tør ikke gå bort til noen i ansiktet og si «du er en gammel bitch».

I forrige uke gikk 28-åringen ut mot anonym netthets etter at hun blant annet ble kalt «en kjedelig og altfor gammel bitch».

– Jeg synes det er greit å ikke la dette forbigå i stillhet. Det er litt synd at det skal være sånn at alle skal si det de mener og litt til bare fordi man kan gjøre det på nettet. Man tør ikke gå bort til noen i ansiktet og si «du er en gammel bitch» - ingen tør det! Jeg synes man skal si fra og slå litt tilbake! Dette er en skole i å få hard hud og jeg er på god vei, sier finalisten i et videointervju fra fredag kveld.

Jeg var redd for at jeg hadde helt bensin på bålet.

28-åringen bærer ingen anger for å ha uttalt seg om netthetsen. Tvert imot.

– Veldig mange har støttet meg og sagt at de synes det jeg gjør er bra, og at de synes det er teit at folk slenger dritt på nettet. Jeg var redd for at jeg hadde helt bensin på bålet og at folk skulle si «men du ER jo en gammel kjerring», men det har heldigvis ikke skjedd, og det har bare vært utrolig deilig å få hyggelige kommentarer i ettertid.

Les Marias siste blogginnlegg: – Nå skal jeg virkelig gi alt!

Synes Tor Milde er kjipest

Tor Milde 220 (Foto: TV 2)
Det er ikke kun anonyme nettroll som provoserer Maria om dagen. Også VGs «Idol»-anmelder får passet sitt påskrevet.

– Det kjipeste er Tor Milde, som bare skriver dritt og har lagt meg for hat. Det er synd at et sånt menneske skal sitte der og gjøre som han gjør, sier hun om den tidligere «Idol»-dommeren som trillet en ener på terningen etter Marias fremføring av «Danse mi vise, gråte min sang» i forrige uke.

Les også: Tor Milde: – Det stemmer ikke at jeg har lagt Maria for hat

Se hva dommerne mente om alle fredagens opptredener her!

Knekk i selvtilliten

Maria innrømmer at presset blir stort når personer fra alle hold skal granske det hun driver med.

– Man har alltid i bakhodet at alle skal synse om deg, og det skaper en viss prestasjonsangst. Selvtilliten får seg en knekk og man føler seg svak, og det er store utfordringer som jeg jobber med. Det går bedre nå, jeg må bare skjerpe meg litt. Og snap out of it!

– I livet mitt har det alltid vært viktig å være ærlig og ekte, både når det kommer til musikk og alt annet.

Finalisten fra Fredrikstad er ikke redd for å si sin mening, verken om seg selv eller andre, og forteller at det har sin naturlige forklaring.

– I livet mitt har det alltid vært viktig å være ærlig og ekte, både når det kommer til musikk og alt annet. Vi er bare mennesker, og det må folk tenke litt på.

Les bloggen til Maria her!

– Alt kan skje!

Nå setter Maria fokuset fremover, og innrømmer at Fredriks exit i forrige uke skaper håp.

– Nå skjønner jeg at det er en mulighet for oss alle til å gå videre. Alt kan skje! Jeg har begynt å innse at mange har stemt på meg også, og det er en så deilig følelse. Jeg har så lyst til å være med mye, mye lenger... Og når alt er sagt så har jeg også begynt å skjønne hvor heldig jeg er som får lov til å stå på den scenen fra uke til uke. Det er et kjempeprivilegium og jeg skal omfavne det!

Les alt om «Idol» på tv2.no/idol!

Se opptredenen Maria tidligere har betegnet som hennes personlige høydepunkt i «Idol», nemlig hennes fremføring av «Both Sides Now» av Joni Mitchell:
Hvordan det går med Maria og de andre finalistene kan du se fredag klokken 20.00 på TV 2.