Alex Ferguson (Foto: Peter Byrne/Pa Photos)
Alex Ferguson (Foto: Peter Byrne/Pa Photos)

Ferguson gjør flest endringer i Premier League

Mens Alan Pardew «aldri» bytter på laget.

London (TV 2 Sporten): Spillerrotasjon har blitt et velkjent begrep de siste årene, og i Premier League er det flere klubber som aldri setter en fast startellever.

I 1966 vant Liverpool ligaen ved å bruke så lite som 14 spillere. I dag er det helt utenkelig, og med 25 spillere registrert for spill, er managerne avhengige av å holde stjernene så fornøyde med tilværelsen som mulig.

Newcastle skiller seg imidlertid ut fra de fleste andre konkurrentene. Alan Pardew har ledet ”The Magpies” til tredjeplass og ingen tap denne sesongen. Hele veien har han stort sett gitt de samme tillit fra start. 50-åringen, som nå nevnes som en mulig Fabio Capello-etterfølger i engelske aviser, har totalt bare gjort sju endringer så langt. Fire ganger på rad startet Newcastle med de samme spillerne.

Årsakene til Pardews utskiftninger har ofte vært på bakgrunn av skader i troppen.

Les også:Balotelli må bla opp 3,6 mill. etter fyrverkeriuhell

Kontinuitet
Mange dømte «Toons» nord og ned da de lot Joey Barton, Kevin Nolan, José Enrique i sommer. I tillegg forsvant Andy Carroll til Liverpool i januar. Selv uten de som tidligere hadde vært nøkkelbrikker på Tyneside, har Newcastle til nå levert sin beste sesong på lange tider.

– Dette har helt klart hjulpet oss til å få kontinuitet inn i laget – spesielt i den bakre fireren, som har vært en outstanding enhet, sier Alan Pardew til The Independent.

Alan Pardew (Foto: GRAHAM STUART/Afp)
Alan Pardew (Foto: GRAHAM STUART/Afp)

Pardew tror hans måte å styre Newcastle på har skapt stabilitet og trygghet.

– De har utviklet en veldig god forståelse av hverandre. Kontinuitet er bra for selvtilliten i laget, og det har virkelig bidratt til vår gode start. Samtidig er hele troppen viktig, og for eksempel mot Everton var vi nødt til å gjøre endringer på grunn av skader. Jeg var strålende fornøyd med hvordan Danny Guthrie gikk rett inn i laget.

Bunnlagene skifter mye
At topplagene med god dekning i alle ledd gjør mange bytter fra kamp til kamp er ingen overraskelse, men også klubbene som sliter i bunnen velger sjeldent samme ellever flere serierunder etter hverandre. Blackburn, Queens Park Rangers og Bolton har alle gjort over 20 endringer. Det kan skyldes desperate forsøk etter å finne suksessformelen.

Les også:AFC Wimbledon: «The Crazy Gang» lever videre

De store i toppen
Det meste har handlet om de to Manchester-klubbene denne sesongen, og de topper også når det kommer til endringer. Den eneste forskjellen fra den virkelige Premier League-tabellen er at Manchester United ligger foran den lyseblå byrivalen med tanke på bytter på laget.

Alex Ferguson har gjort hele 31 forandringer i løpet av ligahøsten. Bare én gang har han startet med de samme spillerne i to kamper på rad. Det samme gjelder Manchester City og Liverpool. Kenny Dalglish skiller seg ut med at han kun har gjort 14 bytter så langt, noe som er under halvparten av Ferguson.

Arsenal og Chelsea har aldri stilt med identisk startellever. En imponerende bredde i laget og et tøft kampprogram er selvsagt en viktig årsak til managernes hyppige bytter.

Les også: – Liverpool vil gi United kamp om brasiliansk stortalent

Kan du skape et vinnerlag? Premier League-manager er tilbake
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Hva mener du? Er det viktig å ha en fast startellever?