cheerann
I nettserien «Cheer – Heiagjengen» her på TV2.no, følger du cheerleadinglaget ViQueens Force på vei til NM.

Tirsdag kommer episode seks av den populære nettsiden, hvor du kan se cheerleader Kristin Zeiner, som i tillegg til å delta i NM med laget Force, også er trener for laget Uniqe.

Se episode fem øverst i saken!

Utøverne i ViQueens Force er dedikerte, og ofrer mye for sporten.

I bursdag iført treningsklær

Til «God kveld Norge» forteller de at sporten de elsker ofte går på bekostning av både venner og familie.

– Det har vært bursdager jeg har gått glipp av, bestevenninnene mine sine bursdager, og jeg må fortelle dem «sorry, men det er rett før en konkurranse.». Det er kjipt. Noen ganger har jeg dukket opp i bursdager i treningsklærne, to timer før alle andre drar, sier 21 år gamle Ida Slemdal.

Med i serien er også Kristian Pedersen, som sier at han også må droppe mye på grunn av all treningen.

– Det er tidkrevende. Man har et lite sosialliv. Man blir veldig sammensveiset med de på laget, så man holder seg veldig ofte sammen med dem. Jeg har jo venner utenfor cheerleadermlijøet, men jeg må ofte droppe ting fordi vi trener så mye foran konkurranser.

– Synes du det er verdt det?

– Ja, i ettertid gjør jeg det, men der og da synes jeg ikke det. Da synes jeg det er kjempedumt å sløse bort tid på det – men etterpå synes jeg virkelig at det er verdt det.

Tålmodige venner

Flyeren Ann Kristin Berg Hofoss bruker også svært mye tid på cheerleading.

– Vi ofrer mye, alle sammen. Ofte må jeg si nei til venner fordi jeg skal på trening, men de er tålmodige med meg. Eller – de blir jo litt irriterte også, og jeg skjønner hvorfor.

Se alle «Cheer – Heiagjengen»-episodene her:

Se episode 5 av «Cheer - Heiagjengen» under: