Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Både Hege Leirfall og Hege Jørgensen har denne uka varslet at de trekker seg fra vervene i styret i Norges Fotballforbund. Årsaken er at styrearbeidet oppleves som umulig under president Yngve Halléns egenrådige lederstil. I tillegg vurderer både Anders Eggen og Mette Christiansen å gi seg av ulike årsaker.

Les også: Hallén på kant med kvinnene

- Jeg er kritisk til hvordan han (Yngve Hallén, red.anm.) styrer norsk fotball, ja, sier Hege Leirfall. Hun har sittet i forbundsstyret i snart seks år. Til våren trekker hun seg på grunn av fotballpresident Yngve Hallen.

- Vi i forbundsstyret har fått i oppgave å forvalte norsk fotball sammen som et kollektiv. Det må også Yngve Hallén som president forholde seg til, mener hun.

- Prosesser tas utenfor styrebehandling
Leirfall får støtte av styrekollega Hege Jørgensen som også trekker seg, etter én periode i styret.

- Det dreier seg om at prosesser tas utenfor styrebehandling, og at vi ikke har grep om styrearbeidet på en måte som vi burde, sier Jørgensen til TV 2 Sporten.

- Om han er god nok til å lede Norges fotballforund må han endre lederstil, sier Leirfall.

Fotballpresidenten har ved flere anledninger måtte beklage splittelsen i forbudsstyret.

- Hvis det er slik at noen føler seg tråkket på, så beklager jeg det, sier han til TV 2 Sporten søndag.

Hallén innrømmer at det eksisterer en splittelse i forbundsstyret.

- Jeg syns det er viktig at vi nå samles og ser fremover, og fokuserer på de viktige sakene vi har å løse, mener fotballpresidenten.

- Ingen kjønnskamp
Avisoverskriftene har vært preget av historier om utskjelling og hersketeknikk i styret. Det er galt å fokusere på kjønn, mener de to som trekker seg.

- Nei, dette er ingen kjønnskamp. Det handler om at vi faktisk sier ifra om hva vi mener er det beste for organisasjonen, sier Leirfall.

- For oss dreier ikke dette seg om at vi ikke klarer å håndtere Yngve Hallén, for det har jeg ingen problemer med, følger Jørgensen opp.

- Det handler snarere om hvilke strategier og hva slags fokus vi i styret har, og der er jeg skrekkelig opptatt av at det fotballfaglige kommer mer på banen, mener Jørgensen.