Cecilie Leganger og Tonje Larsen. (Foto: Teigen, Trond Reidar/SCANPIX)
Cecilie Leganger og Tonje Larsen. (Foto: Teigen, Trond Reidar/SCANPIX)

Super-Leganger kriminelt god mot Krim: – Det er det mest vanvittige jeg har sett

Cecilie Leganger (36) sendte Larvik videre i Champions League nærmest på egen hånd.

Krim – Larvik 19–22 (TV 2 Sporten): Det var ingen over og heller ingen i nærheten av Cecilie Leganger da bergenseren var 18 år gammel.

18 år seinere er verdens beste målvakt like god – om ikke langt bedre.

Mot gamleklubben Krim var Leganger så god at det knapt var til å tro.

– Aldri i mitt liv har jeg sett noe sånt. Og jeg er gammel. Nesten like gammel som Leganger, sa Harald Bredeli – i kjent Bredeli-stil.

Les også: Kurtovic valgte Norge foran Sverige

Saken oppdateres med kampreferat og video.

– Jeg liker ikke å klistre «verdens beste» på noen, men på Cecilie Leganger kan jeg gjøre det med god samvittighet. Jeg synes hun har vært verdens beste keeper i 18 år, siden 1993, og den merkelappen sitter trygt på henne. Det er ingen som kan utfordre henne der, sier Larvik-trener Ole Gustav Gjekstad til TV 2 Sporten.

Larvik slet lenge med angrepsspillet, og spesielt i overtall i første omgang. Men bakerst sto dronningen Leganger. 36-åringen holdt den regjerende mesterligamesteren inne i oppgjøret med en rekke viktige redninger. Krim Ljubljana fikk mål på bare fire av sine ti straffekast, Leganger reddet fem av dem.

Ifølge TV 2s ekspertkommentator Bent Svele reddet Leganger 17 av Krims 25 avslutninger mot mål i annen omgang.

Kurtovic strålte
Mens mye av ansvaret for å avslutte Larviks angrep ble lagt på venstrehendte Linn Jørum Sulland før pausen, tok avløser Amanda Kurtovic over det samme ansvaret etter sidebyttet.

Sulland scoret fem ganger, mens Kurtovic overlistet Krims keeper ved fire anledninger – blant annet med et underarmsskudd av høy, høy klasse.

Larviks straffeskytter Linn-Kristin Riegelhuth Koren ble imidlertid kampens toppscorer med sju mål.

Det slovenske hjemmelaget så ut til å miste helt grepet i duell med Leganger i andre omgang, og lot Larviks største stjerne skinne sterkere enn noensinne.

Kan stå over mellomspillet
Trekningen av mellomspillet foregår i Wien tirsdag, men det kan avvikles uten Leganger mellom stengene. Den 36 år gamle medisinstudenten må vurdere å prioritere studier fremfor Mesterliga-håndball.

– Det er vanskelig å si om jeg blir med helt ennå, sier en tvilende Leganger.

Og vi vet jo alle at hun ikke er med når Norge jakter gull i VM i Brasil om to uker...