herrem
herrem

Herrem ladet opp til VM med trickskudd

Byåsen ga bort en firemålsledelse, men VM-klare Camilla Herrem har i alle fall ikke glemt gamle kunster.

Thüringer HC – Byåsen 28–28 (12-15) (TV 2 Sporten): Byåsen var i Tyskland for å spille årets siste Champions League-kamp, etter at de allerede ble utslått på grunn av Buducnost-braktap for Midtjylland fredag.

Les også: Sjokkseier sendte Byåsen ut av mesterligaen

Thüringer sto uten seier i årets Champions League, men Byåsen fikk likevel trøbbel mot gruppejumboen.

Uttellingstrøbbel
VM-klare Tonje Nøstvold og Ida Alstad slet begge med uttellingen, både i etablert angrepsspill og fra straffemerket. Men Camilla Herrem rakk og vise frem trickskuddet, selv om heller ikke siddisen imponerte nevneverdig i Tyskland.

Se Herrems trickskudd i videovinduet over (etter 1:30) og en rekke andre Byåsen-scoringer

På den andre kanten hadde imidlertid Inga Berit Svestad full uttelling med fire av fire.

Les også: Kurtovic valgte Norge foran Sverige

Etter en treig start gikk Byåsen etter hvert opp i en firemålsledelse, og var det førende laget gjennom store deler av kampen.

Men mot slutten falt det sammen for trønderne, og Thüringer var foran med to når det gjensto halvannet minutt. Så startet dramatikken.

Høydramatisk avslutning
Først reduserte Byåsen til 27-28, deretter hindret Byåsen Thüringer-avslutning, så satte Therese Pedersen i gang en kontring som endte i en nærmest mirakuløs scoring fra June Andenes. Med ni sekunder igjen på klokka tok Thüringer timeout. Vertene rullet opp til høyrekanten som forsøkte å lobbe over Pedersen idet sluttsignalet lød. Byåsen-keeperen fikk en hånd på ballen før den stusset videre i mål.

Les også: Erkefienden spyttet ned Løkes bil

Hjemmelaget jublet, Herrem protesterte – og fikk medhold. Pedersens «redning» ble også redningen for Byåsen. Det endte dermed uavgjort mellom lagene som er ute av Champions League.

Byåsen skal nå delta i Cupvinner-Cupen.