DET GLATTE LAG: Newcastle eier Mike Ashely (til venstre), Niall Quinn og direktør Derek Llambias. Sistenevnte kommer med saftige uttalelser om Andy Carroll, samt klubbens tidligere managere. (Foto: GRAHAM STUART/Afp)
DET GLATTE LAG: Newcastle eier Mike Ashely (til venstre), Niall Quinn og direktør Derek Llambias. Sistenevnte kommer med saftige uttalelser om Andy Carroll, samt klubbens tidligere managere. (Foto: GRAHAM STUART/Afp)

Newcastle-direktør: – Carroll var ikke verdt en dritt

Derek Llambias langer ut mot klubbheltene Kevin Keegan, Alan Shearer og Andy Carroll.

Da Newcastle tidligere denne uken solgte rettighetene til navnet på stadionen St. James' Park, og endret det til Sports Direct Arena, var fansen i harnisk. Nå blåser det igjen rundt de styrende kreftene i klubben.

Les også: 120 års historie over i Newcastle

Ifølge Daily Mirror skal direktør Derek Llambias nemlig ha kommet med saftige uttalelser rundt klubbeheltene Kevin Keegan, Alan Shearer og Andy Carroll på en pub i Newcastle.

– Vi visste om Torres-overgangen
Da Carroll ble solgt til Liverpool for svimlende 35 millioner pund (drøyt 320 millioner kroner), og samtidig ble den dyreste engelske fotballspilleren gjennom tidene, skal Llambias ha brukt overgangen til Fernando Torres (50 millioner pund til Chelsea) for å dytte prisen opp ytterligere.

Da Liverpool kom med et bud på 30 millioner pund på Carroll skal Llambias ha slengt på røret og senere krevd at Merseyside-klubben skulle betale fem millioner mer.

Les også: Se Carroll bli presentert på Anfield

Liverpool var på desperat jakt etter en erstatter etter Torres, og dette skal Llambias ha utnyttet. «Magpies» ville ha alle pengene i en sum, mens Liverpool ville fordele betalingene. I samtale med en Newcastle-supporter skal Llambias ha snakket rett fra levra på spørsmål om Carroll var verdt 30 millioner pund.

– Carroll var ikke verdt en dritt. Vi hadde kontroll og vi visste at Torres-overgangen var der. Vi dro den ulitmate avtalen, så da vi fikk tilbud om 30 milloner sa jeg «dra til helvete» før jeg slengte på røret, skal Llambias ha sagt.

Les også: Kontroversielle Mike Ashley: Har tuklet med Newcastle-fansens identitet

– De ønsket å betale oss 35 milloner over fire år. Mike Ashley (Newcaslte-eieren) sa, og jeg kan forsikre deg om at han er modig, at vi ville ha 35 millioner med en gang. Vi fikk ikke alle pengene med en gang, og vi krevde de for tolv tusen ekstra.

Langer ut mot Shearer
Men den vanligvis mediaskye direktøren skal ikke bare ha snakket om overgangen til Carroll - de tidligere managerene Chris Hughton, Keegan og Shearer skal også ha fått det glatte lag.

Keegan kom tilbake som manager i 2008 og Llambias hevder at ansettelsen kom som en følge av potensiell interesse fra arabere som ville kjøpe klubben.

– Araberne ville ha ham. Fansen ville ha ham - perfekt, skal Llambias ha sagt om Keegan som han påstår ikke klarte å takle presset.

Joe Kinnar tok over klubben etter Keegans avgang, men i 2009 tok Shearer over roret. Llambias går langt i å legge skylden for nedrykket til Championship på den tidligere storscoreren.

– Shearer var mitt valg, et feil valg. Han ødelagte alt for oss, og han ga alt ansvaret til Ian Dowie (i trenerstaben), skal Llambias ha sagt.

Alan Shearer  (Foto: NIGEL RODDIS/REUTERS)
Alan Shearer (Foto: NIGEL RODDIS/REUTERS)

Les også: Blackburn-eierne ga Kean ny lukrativ kontrakt

En supporter skal i samtalen med Llambias ha sagt at «timingen» for å gjøre Shearer til manager ikke var riktig.

– Det ville aldri vært et riktig tidspunkt for Shearer, skal Llambias ha respondert.

– Vi kan være jævlige
Etter at Shearer hadde gjort sitt i klubben, tok Chris Hughton over. Han fikk laget tilbake på rett spor, og klubben rykket opp igjen til Premier League. Etter bragden fikk Hughton på merkelig vis sparken, og nåværende trener Alan Pardew tok over. Llambias hevder at Hughton ikke var på riktig bølgelengde med ledelsen.

– Han kunne aldri tatt oss til der vi vil være. Chris kan ikke ta avgjørelser og han var ikke på samme sted som oss mentalt. Vi er aggresive, en trenger å være aggresiv. Jeg vil ikke ha en trener under meg som ikke kan diskutere, skal Llambias ha sagt.

Les også: Her pusser Premier League-stjernen skoene til Claus Lundekvam

Disse kommentarene faller nok ikke i god jord hos Newcastle-fansen som allerede har et betent forhold til klubbens ledere. Llambias gjør heller ingenting for å gjøre saken bedre.

– Dere vet ikke hvor jævlige vi kan være, sier Llambias.

Newcastle nektet lørdag kveld å kommentere saken.