Blant dyrevernforkjemperne som holdt appeller, var flere politikere og kjendiser.

– Jeg synes det gikk veldig bra i år. Det var mange sterke appeller. Det nærmer seg 4000 deltakere, vi må vente litt på de endelige tallene, sa NOAH-leder Siri Martinsen til NTB.

Færre enn i fjor

Hun var fornøyd med oppmøtet til tross for at det var noen færre enn fjorårets 6000 togvandrere. Martinsen mener at man kan se en tydelig frustrasjon blant folket, også på grunn av bredden i folkemassen som gikk fra Youngstorget til Stortinget i Oslo lørdag kveld.

– At politikerne drar ut avviklingen av pelsoppdrett, fører til et sinne i det norske folk. Blant annet fortalte Jenny Skavlan at hun hadde med seg både mor og mormor i toget. Det viser en bredde at tre generasjoner er med, sier Martinsen.

Politisk støtte

Blant politikerne som har engasjert seg i kampen for dyrs rettigheter, er Arbeiderpartiets Hadia Tajik og SVs Heikki Holmås. De holdt begge appeller foran Stortinget lørdag. Blant andre på talerlisten var Unni Lindell, Jostein Pedersen, Fam Irvoll og Viktoria Winge.

– Like opplagt som at gresset er grønt eller at jorden er rund, er det at reven og minken kler pelsen best. Ingen pelsprodukter er nødvendige nok, varme nok eller vakre nok til å forsvare en næring som avler opp ville dyr til å bli luksusplagg. Vi må sette en standard. Vi må gå foran og forby pelsdyroppdrett i Norge, sa Tajik i sin appell. (©NTB)

Les også: Kjendiser sammen mot pels