rekdal
rekdal

Rekdal slakter Drillo

Kjetil Rekdal har en plan for Norge – og er nådeløs i kritikken av Egil Drillo Olsen.

Seks dager etter cuptriumfen med Aalesund så Kjetil Rekdal landslaget tape med tre for lille Wales.

Deretter så han Drillo forklare ydmykelsen på denne måten:

– Det føles veldig rart. Vi gjør en forferdelig åpning. 4–1 høres helt forjævlig ut. Trøsten må være at prestasjonen var bedre enn resultatet, sier Egil Drillo Olsen.

– Hva sier du til det, Kjetil Rekdal?

– Det er helt latterlig. Vi taper 1–4 mot Wales, og Wales er ingen toppnasjon. Hadde vi møtt Nederland med den prestasjonen der, så kunne vi ha tapt med ti.

Les også: Fullstendig ydmyket av «lille» Wales

Ambisjonsnivå
Det er suksesstrenerens knallharde dom – eller i alle fall begynnelsen på dommen.

– Jo, han har rett i at det blir bedre etter 0-2, men det spørs hva man forventer. Man må forvente mer om vi skal ha ambisjoner om å henge med.

– Ja, hvis det skal være sånn at vi sier at dette er en ok prestasjon, så er det som Kjetil sier «hva er det vi forventer av det norske landslaget»? Da må vi i alle fall slutte å si at vi skal komme til mesterskap, skyter Mini inn.

Refser systemskiftet
Drillo la om fra 4-4-2 til 4-5-1 etter at kvarteret var spilt. Den avgjørelsen får slakt av Kjetil Rekdal – mannen som er kjent for å være tro mot planen, og som i to Cupfinaler virkelig har vist frem taktiske genistreker.

– For min del blir den kampen helt bortkastet på grunn av den avgjørelsen. For her er det snakk om at du skal prøve 4-4-2, du skal gi det tid og prøve å utvikle ting, og så kaster du det bort etter 14 minutter. Du må jo gi det lengre tid om du skal få noe perspektiv på det og se om du klarer å lykkes med det seinere, enn å kaste det over bord etter kort tid. Men så slipper du inn et mål rett etterpå i 4-5-1 som er helt vanvittig, sier Rekdal.

Etterlyser generasjonsskifte
AaFK-treneren mener at et generasjonsskifte er uunngåelig om Norge skal ha noen som helst sjanse til å kvalifisere seg til et mesterskap

– Det laget her skriker etter ferskt blod. Folk som kan bli bedre enn det disse spillerne her er nå, sier Kjetil Rekdal, som har møtt motbør fra Mini, som mener at det ikke finnes yngre spillere som melder seg på i kampen.

– Mini har mast på meg i hele dag om å nevne navn på unge spillere som er gode nok. Saken er at vi har nok av unge talentfulle fotballspillere som må få fartstid i et år eller to, om vi skal klare å komme oss opp av den gjørma vi er. For dette laget blir ikke bedre enn de er nå, sier Rekdal.

Les også: Lundekvam: – Et ungt og godt Wales-lag var best
Les også: Purunge Danmark er Nordens konger

Claus Lundekvam er enig. Han mener at tapet i dag var et varsel om at endringer må komme.

– Velfortjent at Wales vinner, men hos Norge er det mange spørsmålstegn. Akkurat nå ser det mørkt ut for norsk landslagsfotball, sier Lundekvam.

Øyvind Alsaker synes det var vondt å se Norge i Cardiff.

– Dette er illevarslende. I dag faller vi helt sammen. Selv om vi er godt med i midtperioden, så skaper vi ingenting. 4-4-2 er det som passer Moa best, og det er han vi må basere oss på i neste kvalik. I dag gravlegger vi det igjen.