Det kvinnelige offeret er fortsatt rystet over at voldtektsmannens straff ble redusert. Hun frykter at han vil voldta igjen, og sier hun har mistet troen på straffesystemet, skriver VG.

– Hørte ikke

Det var i 2008 at kvinnen ble overfalt og voldtatt mens hun var på vei hjem fra byen. Mannen kom gående mot henne med smekken åpen og dro henne inn i et smug. Hun forklarer at hun prøvde å holde seg fast, men at hun etter hvert ikke våget annet enn å adlyde mannen.

Kvinnen skal flere ganger ha forsøkt å si «nei» og «ikke», både på norsk og engelsk. Mannen hevder at han ikke oppfattet dette fordi han er døv.

Frykter gjentagelse

Mannen, som er i 40-årene, ble i Oslo tingrett dømt til tre år og seks måneder i fengsel for voldtekt. Borgarting lagmannsrett reduserte straffen til ett år fordi juryen trodde på at mannen ikke forsto at han begikk en voldtekt. Offeret i saken mener at straffen føles som et nytt overgrep.

– Han visste at det han gjorde var galt, og han så at jeg tviholdt fast i rekkverket. Likevel dro han meg inn i smuget. Og nå slipper han veldig billig unna. Han kommer til å slippe ut igjen, og han kommer til å prøve å voldta igjen. Det er jeg sikker på. Ett år er så lite, sier kvinnen til VG. (©NTB)