baletoo
baletoo
tabbis
tabbis
riise bale
riise bale
bale ruud
bale ruud
FÅR IKKE BRUKE VALMUE: Gareth Bale og resten av Wales' landslag har fått nei fra FIFA på forespørselen om å bruke valmueblomst på drakten i kampen mot Norge. (Foto: Oleg Popov/Ap)
FÅR IKKE BRUKE VALMUE: Gareth Bale og resten av Wales' landslag har fått nei fra FIFA på forespørselen om å bruke valmueblomst på drakten i kampen mot Norge. (Foto: Oleg Popov/Ap)

Fullstendig ydmyket av «lille» Wales

Norge scoret på en grisetabbe. Wales viste hvordan angrepsfotball skal spilles.

Wales – Norge 4-1

Det var starten på slutten for Åge Hareide som landslagssjef da Norge tapte med tre mål for Wales.

Denne lørdagen gjentok marerittet seg. Wales var Norge fullstendig overlegne, og ga «våre beste menn» en real leksjon i angrepsfotball.

Man kunne fort begynne å lure på hva waliserne løper fra som barn. Vi har selvfølgelig sett det på Premier Leagues' mange storstuer. Gareth Bale, Craig Bellamy og deres eventyrlige fart. Men denne lørdagen ble det enda mer tydelig. Waliserne ga seg ikke før måltavla viste 4-1.

– Norge er et godt lag, så dette var en meget sterk seier av oss, sier Gareth Bale til TV 2 Sporten.

bale
bale

Aldri før har Egil Drillo Olsen ledet et landslag som har sluppet inn fire mål i én kamp.

Åge Hareide var lyn forbannet etter 0-3-tapet for Wales. Drillo virket bare dypt, dypt skuffet.

– Det føles veldig rart. Vi gjør en forferdelig åpning. 4-1 høres helt forjævlig ut. Trøsten må være at prestasjonen var bedre enn resultatet, sier Egil Drillo Olsen.

– Kan du huske sist landslaget slapp inn fire under deg?

– Nei, for det har aldri før skjedd.

Én sjanse, én scoring - Gareth Bale!
Han var den vi fryktet mest før kampen, og han hadde ikke behov for mange minutter før han viste hvorfor. Lynraske Gareth Bale lå og lurte på offsidegrensen, og da gjennomspillet kom, parkerte Spurs-kanten samtlige norske forsvarere og banket Wales i ledelsen.

På den andre kanten har Wales en annen fryktet mann i Craig Bellamy. Og han ville ikke være dårligere enn sin yngre makker. Helt upresset fikk Bellamy føre ballen i 20 meter frem mot 16-meteren, og derfra curlet Liverpool-spilleren ballen i lengste kryss.

2-0 til Wales etter kvarteret spilt. En marerittstart for Norge. Mildt sagt.

Komedie
Norge reiste seg likevel, og hadde overtaket i andre halvdel av første omgang, men uten å produsere de helt store mulighetene. Moa i stanga fra langt hold var det nærmeste Norge kom redusering før pause.

Men reduseringen skulle komme. Etter 62 minutter så Wayne Hennessey ut til å ha full kontroll, men glapp ballen rett i beina på en forsvarer, og Huseklepp satte inn reduseringen – og feiret med latter.

Leksjon i angrepsfotball
Sånn kan det gjøres, men det er ikke sånn Wales scorer mål. Helt mot tampen av kampen viste de rødkledde frem angrepsfotball av høy, høy klasse. Bellamy satte fart i kjent stil, Bale dro seg ut på kanten, ble spilt gjennom og la perfekt på bakerste til Vokes som satte inn 3-1. Minuttet senere gjorde samme mann ydmykelsen komplett da han banket inn 4-1.

Så blåste dommeren av – og det var nesten det mest positive som skjedde for Norges del denne lørdagskvelden i Wales.