Untitled 1uuuu northug
Untitled 1uuuu northug

Kalte Northug en gris: – Hadde jeg sett ham før start, hadde jeg vunnet

Petter Northug hevder synet av en svensk skiekspert hadde ført ham til topps i Bruksvallarna.

Iført en «Nollthug»-drakt som et stikk til Aftonbladets sportskommentator Lasse Anrell tok Petter Northug en flott tredjeplass i Bruksvallarna lørdag.

Anrell kalte Northug for «Nollthug» før ski-VM, da han spådde null gull til nordmannen.

Kalte Northug «en gris»
To individuelle trofeer og et stafettgull motbeviste det, men da en hoverende og suveren Northug knuste mållinjen sidelengs som et stikk til «søta bror» var det en annen svenske som fikk nok. SVTs studioekspert Jonas Karlsson kalte Northug en gris:

– Jeg synes han går over grensen. Det snakkes om at han var en ulv i en saueflokk. Men han er heller en gris som holder på slik med konkurrentene. Han burde holde seg for god for det, sier han.

Les også: Svenskene raser: – Northug er en gris som holder på slik
Les også:
Sjekk dette «grisete» Northug-bildet

Det ble naturligvis slått stort opp, og Northug fulgte opp med å si «jeg snakket med kona hans, og han var visst en gris selv også».

karlsson
karlsson

– Hadde jeg sett ham så hadde jeg vunnet
Da Northug gikk inn til tredjeplass i Bruksvallarna lørdag var ikke Jonas Karlsson til stede, men skal man tro trønderen ville det gått enda bedre om SVT-eksperten var der.

– Ja, hadde jeg sett ham før start, så hadde jeg vunnet. Så enkelt er det, sier Northug til Aftonbladet.

Han legger ikke skjul på at ordkrigen motiverer han, og fotballelskeren Northug bruker fotballterminologi for å beskrive hvordan han håndtere utsagn som Karlssons.

– Når jeg får slike pasninger slår jeg ofte tilbake med hel volley. Litt ordkrig mellom Sverige og Norge tror jeg bare skaper større interesse for skisporten, sier han.