HEI PÅ ALLE: Kari Jaquesson oppfordrer ledere til å vise like  mye respekt for moderat trim som for de som sykler birken. (Foto: Illustrasjonsfoto)
HEI PÅ ALLE: Kari Jaquesson oppfordrer ledere til å vise like mye respekt for moderat trim som for de som sykler birken. (Foto: Illustrasjonsfoto)

Kari Jaquesson advarer: – Vi blir stressa av treningspress på jobb

Stadig flere opplever treningspress fra arbeidsgiver.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det går en treningsbølge over landet. Stadig flere bedrifter setter seg høye mål på vegne av sine ansatte.

Men trimdronning Kari Jaquesson, som har skapt seg en karriere av å oppmuntre folk til å trene, er ikke bare begeistret.

Hun advarer ledere mot å skape et krav eller press om trening for sine ansatte.

– Det er viktig å ikke bare heie på de som sykler Birken, mener Kari.

Treningspress blir bare stress

Flere bedrifter innfører skrittellere, kampanjer og konkurranser, noe som kan være både stimulerende og positivt. Men når man kan gå inn å se hvor mange skritt han på nabopulten gikk i februar er det, ifølge Kari, ikke alle som reagerer positivt på det.

Kari Jaquesson trener med slynger

– For de som ikke liker å konkurrere kan treningen bli enda en stressfaktor i hverdagen som de ikke mestrer. Da virker ledernes treningsfokus mot sin hensikt, hevder treningseksperten.

Ulike ansatte blir inspirert av ulike aktiviteter, mener Kari. For mange er moderat aktivitet uten konkurranse-element mer motiverende enn Birken, skrittteller-konkurranser og lignende.

Les også: Unge gutter vil ikke være pingler

Les også: – Fastlegene må ta trening på alvor som medisin

sykkel (Foto: Colourbox.com/Illustrasjonsbilde)

Foreslår stående møter

– Konkurranser på jobben vil fenge en del, men det å ha stående møter eller å gå en 15 minutters tur rett før lunsj kan være like bra for andre, foreslår Kari. Hun råder bedrifter av en viss størrelse til å ansette treningsekspert med ansvar for trim og aktiviteter på jobb.

– En slik person kan lage kampenjer og sørge for motivasjonsarbeidet i en bedrift. På denne måten sikrer man at ikke treningsiveren bare blir et blaff som går over ganske fort, forklarer Kari.

Les også:

Trening ga Eli livsgleden tilbake

Du når bunnen når du er 43,9 år