Hopplandslaget på Juvaas
Hopplandslaget på Juvaas

Her står de norske hopperne rett ned alpinbakken

– Uvant, men veldig bra, sier Tom Hilde.

JUVAAS (TV 2 Sporten): Ved foten av Nord-Europas høyeste fjell – nærmere bestemt Galdhøpiggen Sommerskisenter – lader de norske hopperne opp til verdenscupstart. Ved hjelp av utradisjonelle metoder.

Nytt treningsregime
Landslagstrener Alexander Stöckl tar med seg en østerriksk tradisjon inn i sin første sesongoppladning – såkalt glidcamp.

– Dette er en metode østerrikerne har brukt i mange år, spesielt på yngre talenter. Her er det spesielt fokus på farten i tilløpet. Uten spor vil hopperne få en aha-opplevelse med tanke på glid og sittestilling, sier assistenttrener Magnus Breivik til TV 2 Sporten.

Ifølge Skiforbundet er rundt 20 år siden sist et norsk hopplandslag har gjort noe tilsvarende. I strålende forhold og to minusgrader har landslaget fått preparert en egen trasé i 1850 meters høyde.

– Helt perfekt, sier Stöckl selv, som understreker at stuntet er lagt til høyden for å få følelsen med snø.

– Det hele er uvant, men veldig bra trening, sier Tom Hilde til TV 2 Sporten.

Rett ned i 70 km/t
Johan Remen Evensen har hoppet lengst i verden på ski, men idet han får beskjed om å ta knærne inn og sette ut nedover bakken i 70 kilometer i timen, blir han skeptisk.

– Dette kan bli veldig spennende. Vi er ikke vant til dette.

Hopperne holder glidkamp frem til lørdag. Årets hoppsesong starter for alvor med verdenscupåpningen i Kuusamo i Finland 26. november. Seks hoppere skal tas ut.