Ruben Yttergård Jenssen. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/Scanpix)
Ruben Yttergård Jenssen. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/Scanpix)

Disse elleve starter mot Wales

Drillo drillet elleveren - sjekk laget her.

Se Wales - Norge direkte på TV 2 eller i vårt kampsenter lørdag kl. 16.00.

Cardiff (TV 2 Sporten): Alexander Tettey på høyrekanten og Espen Ruud på høyrebacken er de to som skal stoppe det fremste angrepsvåpenet til Wales – Gareth Bale. Slik blir det i alle fall ut fra laget som ble drillet under treningen på Cardiff City Stadium fredag.

Les også: Dette er spillerne som kan stå for tidenes EM-skrell
Les også: Hamrén og Lindegaard krangler foran «vennskapskampen»

I den viktige EM-kvaliken mot Danmark fungerte det dårlig, men landslagssjef Egil Drillo Olsen gir trolig Erik Huseklepp og Mohammed Abdellaoue en ny sjanse til å imponere på topp for Norge borte mot Wales lørdag.

Moa har vært meget god i sesonginnledningen til Hannover og starter sannsynligvis helt på topp. Bak ham skal Erik Huseklepp, som scoret to ganger i forrige Portsmouth-kamp, gi støtte.

– Gleder meg
På midtbanen tyder det meste på at Ruben Yttergård Jenssen får sjanse fra start for første gang siden treningskampen mot Litauen 7. juni.

– Ja, det ser slik ut. Hvis jeg får starte så gleder jeg meg til det. Det er klart at man har lyst til å vise seg frem og få flere muligheter til å gjøre det. Så gjelder det bare å ta godt vare på de sjansene man får.

– Hva blir jobben for deg og Grindheim sentralt?

– Det blir å passe godt på deres indreløpere. Spesielt han Ramsey, som er en veldig god og kreativ spiller. Samtidig skal vi prøve å bidra til å skape noe offensivt, sier Yttergård Jenssen til tv2.no.

Tromsø-spilleren utgjør den sentrale midtbaneduoen sammen med Christian Grindheim. På kantene er det Alexander Tettey og Morten Gamst Pedersen som skal true de walisiske backenen.

– God nok til å spille
Brede Hangeland er en annen mann som er tilbake i startoppstillingen. Landslagskapteinen sto over EM-kvaliken mot Kypros på grunn av karantene, men er nå tilbake i midtforsvaret sammen med Kjetil Wæhler. Wæhler og Vadim Demidov skal etter det TV 2 kjenner til spille én omgang hver, men det har ikke Demidov blitt informert om.

– Det skal jeg snakke med Drillo om, men jeg tipper nok at jeg får spille litt i denne kampen også.

–Føler du at du nærmer deg en fast plass i midtforsvaret?

– Det spørsmålet har jeg fått mange ganger, men det er ikke noen tvil om at jeg er god nok til å spille på dette laget her. Det har jeg bevist når jeg har fått sjansen.

På høyrebacken kommer Espen Ruud inn for Tom Høgli som er ute med en skulderskade. John Arne Riise starter selvsagt på venstrebacken og får med det sin landskamp nummer 100.

Les også: Riise i 100 – en helt spesiell landslagskarrière

I mål er det heller ingen overraskelser. Alt tyder på at Rune Almenning Jarstein starter sin åttende landskamp på rad mellom stengene.

Norges lag mot Wales (4-4-1-1): Rune Almenning Jarstein – Espen Ruud, Kjetil Wæhler, Brede Hangeland, John Arne Riise – Alexander Tettey, Christian Grindheim, Ruben Yttergård Jenssen, Morten Gamst Pedersen – Erik Huseklepp – Mohammed Abdellaoue.