Etter at Jenny Langlo (18) ble en av årets finalister i talentprogrammet «Idol» har hun virkelig fått kjenne på utseendefokuset.

Hver fredag blir hun stylet og sminket av profesjonelle, for å ta seg best ut på TV-skjermen.

18-åringen legger ikke skjul på at utseende er en stor del av det å være artist, men noen ganger kan det gå over stokk og stein.

Les også: Raser mot «Idol»-Hanks sektpropaganda

– Lett å bli påvirket

I Dagbladet FREDAG kritiserer hun såkalte «rosabloggere» for å bidra til å underbygge presset om å «være perfekt».

– Når du ser alle disse rosabloggerne, da reagerer jeg. Alt skal handle om «se, hva jeg har på meg i dag», «se, hvordan jeg sminker meg» og «livet mitt er perfekt», liksom. Det bør finnes et underliggende budskap i bloggingen. Grensen mellom å vise seg fram fordi du er stolt av deg selv, og det å trå over grensa til å bli et negativt forbilde for leserne, er hårfin. Det er altfor lett for unge og usikre jenter å bli påvirket av tilsynelatende perfekte bloggere. Ikke alle har den samme muligheten til å se perfekte ut hele tiden, konstaterer hun.

Les også: Idol-Jenny knust etter at Bianca røk ut

Press

Jenny vokste opp på en liten plass på Sunnmøre, nærmere bestemt bygda Stordal, der hun ble skjermet for fikseringen på utseendet. Men det skulle forandre seg da hun flyttet til Ålesund for å gå musikklinja.

– Da jeg flyttet fra bygda, fikk jeg for første gang kjenne presset om å se perfekt ut. Folk var så utrolig opptatte av å se bra ut hele tiden. Jeg bryr meg jo om utseendet, men det finnes faktisk andre ting i livet også. Utseendet vil forfalle en gang. Du har det ikke med deg for alltid, sier hun til magasinet.

Pappa som lærer

Hun skryter uhemmet av oppveksten på den lille plassen, men innrømmer overfor «God kveld Norge» at det å ha sin far som lærer ikke er bare bare.

– Jeg kommer fra en så liten plass, at det var ikke til å unngå. Vi var tre elever på skolen som hadde foreldrene våre som lærere, så man tenkte egentlig ikke så mye over det. Men på barneskolen var det dritflaut. Heldigvis ble det bedre på ungdomsskolen, for da hadde man blitt vant til det, har hun tidligere fortalt.

Les også: Idol-Maria: – Jeg har grått masse bak scenen nå