hamrenlindegaardmontasje
hamrenlindegaardmontasje

Hamrén og Lindegaard krangler foran «vennskapskampen»

De to tidligere Tippeliga-profilene sørger for at temperaturen stiger foran lørdagens landskamp mellom Danmark og Sverige.

Se Danmark - Sverige direkte på TV 2 Sport og i vårt livesenter fredag fra klokken 19.00.

Morten Olsen hevder før fredagens landskamp mot Sverige at han aldri har tapt for svenskene som landslagsjef.

Hamrén og Olsen uenige
Det mener Erik Hamrén at ikke stemmer. Sverige fikk nemlig i 2007 tilkjent en 3-0-seier etter at en dansk tilskuer løp inn i Parken på stillingen 3-3.

– Morten Olsen sa til meg at han ikke har tapt mot Sverige, men jeg minnet han om kampen i Parken. Det var en skrivebordseier, sier Hamrén dagen før dagen.

Den tidligere RBK-trenerens kommentarer provoserer en annen gammel Tippeliga-profil.

Typisk svenskene
Anders Lindegaard er ikke veldig imponert over svenskens kommentar.

– Er det ikke typisk svenskene å finne sånne bakveier til suksess? Det der tar jeg ikke seriøst, sier Manchester United-keeperen til Sporten.dk.

Danskene skal spille mot Finland på tirsdag og den tidligere Aalesund-keeperen er blitt lovet spilletid i minst en av kampene. Lindegaard er helt klar på hvilken kamp som betyr mest.

– Spesielt kampen mot Sverige betyr mye. Som Morten Olsen sa så er det mye prestisje på spill og det er noe mer enn bare en vennskapskamp. Det er en gammel feide som blir avgjort en gang i blant når vi møter hverandre. Så vi spiller om prestisje og retten til å skryte.

Imponerte i kvalikken
Begge våre skandinaviske naboer sikret seg plassen med veldig sterke resultater i EM-kvalifiseringens siste kamp.

Svenskene måtte ha tre poeng for å være sikker på å unngå play off-kamper. På hjemmebane ble Nederland slått 3-2 og det var første gang nederlenderne avga poeng i kvalifiseringen.

Les også: Fotballbragd sikret Sverige EM-billett

Danskene på sin side hadde besøk av Portugal i Parken. Det endte med 2-1-seier til danskene, noe som faktisk var et heldig resultat for bortelaget. Danskene kjørte over portugiserne og hadde flere store sjanser som kanskje burde resultert i flere mål.

Les også: Danmark til EM etter festforestilling i Parken