delanlay
delanlay
mann
mann
belgia
belgia
Joshua King. (Foto: Jon Super/Ap)
Joshua King. (Foto: Jon Super/Ap)

U21-gutta gikk på samme smellen som mot England

Tidlige baklengsmål i to kamper på rad betyr to poeng der Norge hadde fortjent seks.

Se kampen direkte fra klokken 19.00 på TV 2 Sport eller på tv2sumo.no

Norge – Belgia 2-2

Norges U21-lag spilte i kveld EM-kvalik mot Belgia på Viking Stadion. I Stavanger stilte Norge sterkt, med en spesielt spennende angrepstrio i Joshua King, Marcus Pedersen og Valon Berisha.

Allerede etter sekunder viste trioen seg giftige. Vegar Hedenstad kom på raid opp langs kanten, la inn til King som satte ballen like til side for mål fra få meters hold.

Det ga Belgia en overgangsmulighet – som dessverre for Norge endte i scoring ved Gianni Bruno. Det betyr at Norge fikk en blytung start på kampen for andre kamp på rad denne kvaliken. Mot England lå Norge under 0-2 etter bare sju minutter.

Men U21-gutta var fast bestemte på å slå tilbake. Før klokka hadde tikket forbi seks minutter hadde Norge hatt ytterligere tre store sjanser, der det ene skuddet ble reddet på streken av en belgisk spiller, men Norges U21-lag slet med å omsette sjansene i mål, og det ble heller Belgia som hadde overtaket utover i omgangen.

Etter hvilen tok imidlertid Norge tak. Først fikk Joshua King en helt eventyrlig mulighet. Men alene med keeper fra skrått hold valgte King å chippe i stedet for å spille til en mutters alene Marcus Pedersen foran mål. Chippen gikk over, men Pedersen fikk sjansen bare minutter senere.

Etter innlegg fra Joakim Våge Nilsen skled den tidligere Godset-spilleren, nå Vitesse, inn utligningen.

568581

Jubelen skulle imidlertid stilne ganske snart. Fra langt hold ladet Ziguy Badibanga skuddfoten, og banket Belgia tilbake i ledelsen.

568582

Så entret Stavanger-gutten Yann-Erik de Lanlay (19) gresset – og bare to minutter senere banket Viking-vingen inn utligningen. Det ble også sluttresultatet selv om Norge hadde en rekke enorme muligheter som kunne, og burde, ha avgjort kampen.

– Vi spilte en dritdårlig første omgang, og det er irriterende når vi er det klart beste laget etter pause. Jeg er ikke fornøyd med ett poeng her i dag, sa Marcus Pedersen etter kampen.

Norge: Østbø – Hedenstad, Strandberg, Semb Berge, Våge Nilsen – Henriksen, Nordtveit, Singh – King, Pedersen, Berisha

Reserver: Holmen Johansen, Kastrati, Børven, Eikrem, De Lanlay, Berget

Kan du skape et vinnerlag? Spill TippeligaExpert!
Tippeligaen i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk