Erik Hoftun (Foto: Knutsen, Marius/VG)
Erik Hoftun (Foto: Knutsen, Marius/VG)

Rosenborg kan bli straffet – likevel

Påtalenemnda åpner for at Rosenborg kan bli straffet i overgangsskandalen.

Bergen (TV 2 Sporten): Rosenborgs sportssjef Erik Hoftun legger seg flat i dagens Adressa og beklager seg i overgangsskandalen.

Nå forteller påtalenemnda at de har bedt om en ny forklaring fra Lerkendal, til tross for gårsdagens bekreftelse av det motsatte.

- Opplysningene vi har fått de siste dagene gjør at påtalenemnda har bedt om tilleggsinformasjon fra Rosenborg. Vi vil etter at vi har mottatt det fra Rosenborg, og de to andre partene, vurdere om det er grunnlag til å utvide, eventuelt endre anmeldelsen, forteller påtalenemndas leder Egil André Berglund til TV 2 Sporten.

Anmelder påtalenemnda Rosenborg til doms- og sanksjonsutvalget, kan klubben risikere samme straff som Vålerenga og Stabæk.

Påtalenemnda i Norges Fotballforbund har fra før innstilt på store bøter til Vålerenga og Stabæk og tap av rett til å ha tillitsverv innen fotballen på involverte ledere i klubbene.

Les også: Hoftun legger seg flat i Gunnarsson-saken
Les også: Slik var Rosenborgs Gunnarsson-pakkeløsning

Dermed er det tydelig at Rosenborgs forklaring som ble offentliggjort i går ettermiddag gir påtalenemnda grunn til å revurdere klubbens rolle i Gunnarsson-saken.

I går formiddag sa nemlig Berglund dette til TV 2 Sporten:

- Påtalenemnda har vurdert alle forhold i saken – herunder Rosenborgs befatning med den. Påtalenemnda har funnet ut at det ikke er grunnlag for å anmelde Rosenborg.

– Ble kastet umiddelbart
Berglund sa dessuten til TV 2 Sporten i går at:

- Det er lagt vesentlig vekt på at da tilbudet ble forelagt de med beslutningsevne (styret i Rosenborg, red.anm.), ble det kastet umiddelbart.

Det rimer ikke med det Rosenborgs styreleder sa til pressen i går. Terje Svendsen uttalte selv at «alle overganger i Rosenborg skal godkjennes av klubbens styre. Aktive forhandlinger orienteres det om fortløpende, så også her. Den siste pakkeløsningen fikk aldri en realitetsbehandling i styret siden Stabæk solgte Veigar Páll Gunnarsson til Vålerenga.»

I følge advokat og ekspert på idrettsjus, Gunnar Martin Kjenner, er forsøk på bedrageri like straffbart som å gjennomføre en slik ugjerning.