Erik Hoftun
Erik Hoftun

Hoftun: – Jeg trekker meg ikke

Erik Hoftun innrømmer at «bjellen burde ringt» i forbindelse med budet på Veigar Pall Gunnarsson. Men han vurderer ikke å trekke seg fra sin stilling.

– Jeg har lyst til å si at jeg er lei meg for at jeg gikk med på å diskutere en slik fordeling. Det skulle ha ringt en bjelle, og det gjorde det ikke. Det beklager jeg. Så håper jeg at den bjellen hadde ringt på et tidspunkt.

Rosenborg ville gi én million for Veigar Pall Gunnarsson og 4,25 millioner kroner for bosmanspilleren Johan Andersson da de forsøkte å hente Pall Gunnarsson fra Stabæk i sommer.

Sportslig leder Erik Hoftun var Rosenborgs forhandlingsleder i forsøket på å kjøpe islendingen. Nå innrømmer han at budet var feil i forhold til markedsverdien, og legger seg flat.

Bakgrunn: Dette er Gunnarsson-saken
LES OGSÅ: Slik var Rosenborgs Gunnarsson-pakkeløsning

– Jeg er lei meg
– Jeg har lyst til å si at jeg er lei meg for at jeg gikk med på å diskutere en slik fordeling. Det skulle ha ringt en bjelle, og det gjorde det ikke. Det beklager jeg. Så håper jeg at den bjellen hadde ringt på et tidspunkt, sier han til Adresseavisen.

På spørsmål om hvorfor «bjellen burde ha ringt», svarer han følgende:

– Det sier seg egentlig selv. Det er fordi den fordelingen ikke er riktig i forhold til prissettingen av spillerne, sier Erik Hoftun.

– Visste du om videresalgsavtalen med Nancy?

– På et stadium ble jeg gjort kjent med den, ja, svarer Hoftun.

Kan du skape et vinnerlag? Spill TippeligaExpert!
Tippeligaen i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Veigar
  Pall Gunnarsson (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)
Veigar Pall Gunnarsson (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)

Trekker seg ikke
I både Stabæk og Vålerenga har ansvarlige valgt å trekke seg eller ta et skritt tilbake. Erik Hoftun vurderer ikke det samme.

– Nei, jeg har ikke vurdert å trekke meg, sier Hoftun til TV 2 Sporten.

LES OGSÅ: Slik kommenterer Rosenborg Gunnarsson-pakkeløsningen

Torsdag ble det klart at påtalenemda ønsker ytterligere opplysninger fra Rosenborg.

– Vi har vært hundre prosent åpen og ærlig, men de skal selvfølgelig få svar innen fristen i morgen, sier Hoftun.

– Frykter du konsekvenser?

– Nei, jeg mener det ikke er kommet noe nytt frem som forandrer saken.

Gunnarsson endte med å gå til Vålerenga der en opsjonsavtale på unggutten Herman Stengel var en del av pakken. Franske Nancy hadde krav på halvparten av overgangssummen for Gunnarsson og føler seg lurt for penger.

Påtalenemnda i Norges Fotballforbund har innstilt på store bøter til Vålerenga og Stabæk og tap av rett til å ha tillitsverv innen fotballen på involverte ledere i klubbene. Rosenborg er ikke anmeldt i saken