Citroen C5, Illustrasjonsfoto
Citroen C5, Illustrasjonsfoto

Citroën C5: Dette er en av de skjulte skattene på nybilmarkedet

Mange biler er "glemt" - men fortjener bedre. Her er noen av dem:

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei følger med på nettsiden deres hver dag og koser meg med mye godt stoff. Mulig dette spørsmålet er litt vanskelig, men kan du trekke fram to-tre biler du synes er skjulte ”skatter” på nybilmarkedet i dag?

Syns det virker som de såkalte statusmerkene og VW/Ford/Toyota får nesten all oppmerksomheten men det finnes da mye mer enn det og jeg gjetter på at en mann som deg har sine favoritter utenom dette også. Få vite!: -)

Benny svarer:

Hei du – et morsomt, interessant og vanskelig spørsmål du har der. Det gjelder nok i stor grad å tenke litt utenfor de tradisjonelle banene. Synes vel ikke at VW, Ford og Toyota er typiske statusmerker, men tror jeg forstår hva du mener. Fellesnevneren er at de alle er populære og selger godt, og det er vel det du mener?

Skal man finne de ”skjulte skattene”, så må man nok ikke tenke på de aller sist lanserte bilene, men heller se litt bakover.

Jeg tenker at en bil som Mitsubishi Lancer er litt glemt. Kanskje litt gammeldags på sett og vis, men en god bil. Mazda, både 6 og den mindre 3, er også svært gode biler som selger ubegripelig lite – nå ruster de ikke lengre heller...

SE OGSÅ: Så lekker blir neste generasjon Mazda 6

Renault er et merke du virkelig kan gjøre gode kjøp på – har hørt rykter om rabatter jeg nesten ikke vet om jeg skal tro på. Dessverre så er det få biler som har like stort verdifall.

SUV-en Nissan X-Trail er en annen glemt bil. God, men litt gammeldags etter hvert den også. Eller hva med Opel Insignia stasjonsvogn? Med firehjulstrekk – ikke akkurat noen hit den heller – men en flott bil. Kia Cee’d er gode – og med suveren garanti. Trygghet på hjul.

Men jeg tror jeg har en personlig favoritt helt til slutt. Fransk den også – nemlig Citroën C5 stasjonsvogn. Suveren plass, nydelig å kjøre fin og se på og med litt utstyr innabords så er den en ganske eksklusiv bil også. Prisene blir du heller ikke skremt av!

Dette ble visst ganske mange, det. Håper at du fikk noen tips her?

Ønsker deg lykke til!

Del med Facebook-vennene dine

Les også: Vår test av Citroën C5 her:

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under: