. (Foto: God morgen Norge)
. (Foto: God morgen Norge)

Mini om RBKs nestenavtale med Stabæk: – Dette er jo håpløst

TV 2s fotballekspert Mini mener Rosenborg gikk langt forbi den moralske gråsonen i sitt forsøk på å hente Veigar Páll Gunnarsson.

TV 2 Sporten har fått tilgang på en e-post som viser at Rosenborg forsøkte å tilby en lignende pakkeløsning som Vålerenga gjorde da de sikret seg Veigar Páll Gunnarsson.

Les også: Slik var Rosenborgs Gunnarsson-pakkeløsning
Bakgrunn: Dette er Gunnarsson-saken

Mini ikke imponert
Trønderne bød én million kroner for Gunnarsson og hele 4,25 millioner for bosmanspiller Johan Andersson. TV 2s fotballekspert er ikke imponert over Rosenborgs rolle i saken.

– Det er jo ikke noe tvil om at dette også er en form for triksing. Å by én million for Gunnarsson og fire for Andersson betyr at man har vært «kreativ» her og da er det viktig at du får med gåseøynene over kreativ.

Andersson ville ikke til RBK
En av grunnene til at Rosenborgs avtale gikk i vasken er fordi svenske Andersson ikke ønsket seg til Trondheim.

– Det at Johan ikke ønsket seg til Rosenborg har jeg hørt før. Det er jo lett å forstå. Først får de ikke Gunnarsson, så senker de budet sitt og dermed skal plutselig også Andersson til Rosenborg. Han følte seg rett og slett ikke ønsket.

– Moralsk sett langt forbi gråsonen
Strenge straffer fulgte etter at Gunnarsson-skandalen ble offentlig. Mini mener det er én vesentlig forskjell mellom de to avtalene, men mener allikevel at det viser et kritikkverdig moralsk resonnement.

– Det er en forskjell da mellom den mulige Rosenborg avtalen og slik det ble med VIF. I den gjeldende avtalen rapporterte de jo verken til NFF eller foreldrene om avtalen om gutten. Teknisk sett er vel det ulovlig. Jeg vil jo tro at Rosenborg hadde rapportert inn avtalene for både Gunnarsson og Anderson og dermed kan det vel kanskje teknisk sett være lovlig. Men moralsk sett så er det jo i gråsonen og langt forbi der også. De har jo vært med på å prøve å lure Nancy.

Les også: Platini til TV 2: – Gunnarsson-saken er bedrageri

TV 2-profilen mener at den mulige avtalen mellom Rosenborg og Stabæk er veldig lett gjennomskuelig.

– Dette skjønner jo alle sammen, du begynner med å by 3,5 millioner og så ender de opp med 1 million. Det pleier jo å gå andre veien, hvor man begynner lavt og må høyne.

Håpløst
Mini, som har 194 kamper og 98 mål for Trondheims-klubben, er langt fra imponert over sin gamle arbeidsgiver.

– Dette er jo håpløst. Uansett klubb, om jeg er Rosenborg-mann eller ikke, sånt gjør man bare ikke. For Rosenborgs sin del så er det kanskje uvesentlig om pengene går hit eller dit, men moralsk sett så har de jo vært med på å prøve å lure noen andre.

Nordlendingen bekymrer seg også for hvilken retning norsk fotball går mot.

– Jeg bekymrer meg litt for norsk fotball. TV 2 for eksempel vil jo mene at det NFF gjorde da de solgte rettighetene til Canal + var moralsk sett feil og nå har både Stabæk, VIF og RBK gjort dette. Nå må vi begynne å opp fair play-fanen, det står om omdømme til klubbene og hele norsk fotball.