bjorgen
bjorgen

Bjørgen: – Jeg er drittlei av å trene

...for langrennsesset kribler etter å gå renn igjen.

VALDRESFLYA (TV 2 Sporten): Mens løypene på Beitostølen ligger bare og grønne, har arrangørene av Beitosprinten jobbet knallhardt for å få preparert treningsløyper på 1400 meter på Valdresflya. Dermed fikk verdensmestrene Marit Bjørgen og Terese Johaug endelig sesongdebutert på norsk snø.

– Det blir ikke kalvedans, men skidans, hylte bondejenta Johaug av glede da hun la ut på den nypreparerte femkilometeren.

Drittlei
Bjørgen innrømmer at det var godt å komme på ski igjen. Det er to uker siden hun sist hadde snø under beina på høydesamlingen i italienske Val Senales.

– Det blir utrolig godt. Jeg må innrømme at jeg er drittlei av å trene. Nå håper jeg bare de greier å arrangere renn et sted i Norge neste helg, sier Bjørgen til TV 2 Sporten.

Hun føler ikke at de vanskelige snøforholdene i Norge har satt henne tilbake på noen måte.

– Nei, på ingen måte. De har vært utrolig gode barmarksforhold her hjemme med den varmen som har vært. Med tanke på målet vårt som er Tour de Ski, så er det nesten bare en fordel.

Les også: Sjusjøen kan overta for Beitostølen
Les også: Northug går svensk langrennsåpning

bjørgen
bjørgen

Hardtrening
Den første turen på Valdresflya gikk i rolig pratetempo for Bjørgen og Johaug. I starten av sesongen handler mye om å finne skifølelsen. Og under et usedvanlig vakkert måneskinn, fikk de to langrennsyndlingene en drømmeøkt. Kvinnelandslaget skal etter planen være samlet på Beitostølen/Valdresflya ut uka. I morgen skal det tas en endelig avgjørelse om det blir verdenscupåpning på Beitostølen.

– Skal dere trene hardt her oppe, siden helgens nasjonale åpning ble avlyst?

– Ja, vi skal trene jævlig hardt, ler Johaug på sitt karakteristiske vis, før hun legger til:

– Nei da, vi skal nok ha noen rolige økter på ski her oppe, så blir det noen andre økter med barmark nede på Beitostølen. Så får vi se hvordan det blir.

Les også: Sjekk hvor mye idrettsstjernene tjener på å holde foredrag
Les også: Norsk skisport blir stadig mer verdt og populær