Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tom Nordlie var innstilt på å fortsette som trener i Kongsvinger neste sesong, men hadde et krav om at klubben måtte øke sine ambisjoner.

Les også: Nordlie stiller krav for å fortsette

Gap på ambisjoner
Det klarte klubben ikke å gjøre og Nordlie er dermed ferdig som Kongsvinger-trener.

– Det var ikke rare avstanden mellom tilbudet deres og lønnskravet mitt, men der er et gap mellom klubbens og mine ambisjoner, forteller Nordlie til TV 2 Sporten.

Forlater etter suksess
Slik forklarer Tom Nordlie at han sier takk for seg og forlater Kongsvinger etter å ha ledet klubben til ny Adeccoliga-kontrakt med sju seirer og to uavgjortkamper på de ni siste serierundene i 2011.

– Klubben er opptatt av å redusere kostnader fra 13,5 til 11 millioner. Jeg mener det ville være riktig å øke budsjettrammene til 15 millioner for 2012. Det er rett og slett et sprik mellom det jeg vil og det Kongsvinger ønsker å gjøre.

Usikker på hva som venter
Tom Nordlie vendte tilbake til sin sivile jobb straks engasjementet som redningsmann på Gjemselund var over, og den tidligere Odd-, Vålerenga-, Sandefjord-, Start-, Viking-, Lillestrøm-, Kongsvinger- og Fredrikstad-treneren har bestemt seg for å avvente situasjonen og se om der dukker opp noe annet spennende.

– Hvis ikke, har jeg det helt fint som jeg har det!

Les også: – Hvem blir du egentlig forelsket i?

Styreleder bekrefter
Styreleder i Kari Andreassen bekrefter til TV 2 Sporten at forhandlingene med Nordlie er avsluttett.

– Ja forhandlingene er avsluttet og bakgrunnen er at det ikke er samsvar mellom ambisjonene Tom Nordlie har for klubben og det styret følte vi kunne klare.

Andreassen er klar på at styret også ønsket et høyere ambisjonsnivå, men at det per dags dato ikke er forsvarlig.

– Vi i styret kunne jo aller helst ønsket å brukt like mye penger som Nordlie vil, men vi har vurdert det slik at markedet ikke er der nå. Vi ville altså ikke ta den risikoen.

Fra 26 millioner til rundt 11
Nordlie ønsket at klubben skulle ha en målsetning om en topp fire plassering og muligheten for å rykke opp. Andreassen synes det er synd at klubben ikke kunne møte de økonomiske rammene for klubben og poengterer at det ikke er trenerens lønn som har vært et problem.

– Jeg må bare få presisere at dette ikke handler om Nordlies lønnskrav. Det handler om at vi har gått fra rundt 26 millioner i budsjett fra tippeliga, til 13 millioner denne sesongen og må kutte ytterligere en eller to millioner foran kommende sesong.

Aldri si aldri
Dermed forlater Nordlie klubben, om ikke noe helt ekstraordinært skulle skje.

– Ja, nå har jeg lært at man aldri skal si aldri fotball. Om en rik onkel nå skulle kastet fem millioner på bordet så vet jeg ikke. Men saken er den at forhandlingene med Tom Nordlie er avsluttet og han skal ikke trene KIL neste sesong.