rbkna
rbkna
Erik Hoftun (Foto: TV2/)
Erik Hoftun (Foto: TV2/)
epost
epost

Slik var Rosenborgs Gunnarsson-pakkeløsning

Hadde den avtalen blitt inngått mellom Stabæk og Rosenborg hadde trønderne blitt gransket på lik linje med Vålerenga og Stabæk, slår påtalenemnda fast.

En e-post TV 2 har fått tilgang til viser at Rosenborg ga Stabæk et pakketilbud: Én million kroner for Veigar Páll Gunnarsson og hele 4,25 millioner kroner for Johan Andersson, som er bosmanspiller.

– På et tidspunkt i prosessen med Stabæk var vi på de beløpene der, innrømmer sportslig leder i Rosenborg, Erik Hoftun.

Bakgrunn: Dette er Gunnarsson-saken

epost
epost

Les også: Platini til TV 2: – Gunnarsson-saken er bedrageri

E-posten ble sendt nesten samtidig som Vålerenga kom med sitt kontroversielle bud, som førte til at påtalenemnda innstilte Stabæk og Vålerenga på svært strenge straffer: Stabæk Fotball med en bot på 500.000 kroner. Stabæks styreleder, Erik Loe, ble foreslått straffet med tap av rett til å ha valgte eller oppnevnte tillitsverv innenfor NFF for en periode på 18 måneder. Det samme gjaldt for sportslig leder Inge André Olsen. Hans ansettelsesforhold i klubben kan ikke berøres. Vålerengas innstilte på en bot på 350.000 kroner samt at sportslige leder Truls Haakonsen ble foreslått straffet med tap av den samme retten som Olsen i 12 måneder.

Les også: Gunnarsson-saken: Inge André Olsen blir værende i jobben
Les også: VIF-Haakonsen permitteres etter Gunnarsson-saken

– Sendt til påtalenemnda
Dette skjedde etter at TV 2 avslørte at Stabæk hadde solgt Veigar Páll Gunnarsson for kun 1 million kroner til Vålerenga. I tillegg kjøpte Vålerenga en opsjon på den gang 15 år gamle Herman Stengel for 4 millioner kroner.

– Det virker i prinsippet akkurat som det samme, Erik Hoftun?!

– Den mailen her og all korrespondanse vi har hatt med Stabæk har vi sendt til påtalenemnda, er kommentaren fra Hoftun.

TV 2 kjenner til at Rosenborg tidligere i prosessen bød mellom tre og fire millioner kroner kun for Veigar Páll Gunnarsson. I tilbudet TV 2 sitter på, som kom seinere, hadde de justert ned prisen til én million kroner og inkludert Johan Anderson til 4.250.000 kroner.

Ville blitt vurdert likt
Påtalenemnda kjenner til e-posten TV 2 har tilgang til, og skriver blant annet i sin innstilling at «Rosenborg ble fremlagt flere pakker fra Stabæk.»

– Dersom Rosenborg og Stabæk hadde inngått en avtale basert på de opplysningene her, hadde dere anmeldt de da?

– Dersom det hadde blitt inngått en avtale med Rosenborg så ville vi måttet vurdere den avtalen på den samme grundige måten som vi har gjort med Vålerenga og Stabæk, sier leder i påtalenemnda, Egil André Berglund.