FORTSATT SYK: ME-syke Veronica sover 18 timer i døgnet. (Foto: Jon Eirik Olsen/TV 2)
FORTSATT SYK: ME-syke Veronica sover 18 timer i døgnet. (Foto: Jon Eirik Olsen/TV 2)

ME-syke Veronica (21) ble syk igjen etter å ha forsøkt Lightning process

Veronica erklærte seg frisk fra ME etter tredagers Lightning process-kurs. Kort tid etterpå ble hun like dårlig.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

ME-syke Veronica har en sjelden god kveld da TV 2 møter henne. I kveld har hun kommet seg fra kjellerleiligheten sin og opp i den belyste stua til foreldrene.

For tre år siden traff TV 2 Nyhetene Veronica, som da hadde lagt på et mørkt rom i nesten to år. Etter tre dager med Lightning process erklærte hun seg selv frisk. Kort tid etter ble hun igjen dårlig.

Kan sove hele døgnet

– Jeg har ikke mye til livskvalitet, bare mye smerter og jeg er veldig sliten og svak, sier Veronica, til TV 2 Nyhetene.

Hun sover 18 timer i døgnet. Hver kveld klokka 19 blir hun vekket.

– Da handler det om å komme seg ut i stua på sofaen og der ligger jeg til jeg legger meg klokka 23.

Hun er stadig innlagt på sykehus med infeksjoner og har et svært dårlig immunforsvar. I tillegg klarer hun ikke holde på verken mat eller drikke.

– Jeg bruker store deler av tida mi på badet. Det kommer opp alle veier, sier Veronica.

Nytt håp

Det er snart tre år siden vi først fortalte om Veronica. Da hun ligget i nesten to år på et mørkt rom. Hun måtte ha hjelp til absolutt alt. Hun verken snakket eller spiste.

Veronica hadde blitt utredet for de fleste sykdommer, men legene fant ingenting. Hun fikk til slutt diagnosen ME. Beskjeden fra legene var at det ikke finnes en kur mot denne sykdommen.

Så fikk familie høre om et kurs som ga nytt håp. Veronica fikk hjelp av ambulansepersonale og ble kjørt til et Lightning process-kurs.

Etter tre dager møtte vi en helt annen jente. Gardinene var trukket fra. Hun smilte og erklærte at hun var frisk.

EN SMAK AV LIVET: En kort periode etter Lightning process-kurset var Veronica bedre og kunne ha gardinene fratrukket. (Foto: TV 2)

Ny nedtur

– Jeg sa jo at jeg var frisk, men det var jeg ikke. Jeg trodde bare at jeg måtte trene meg opp igjen. Jeg hadde en periode hvor jeg faktisk var litt ute, men så ble jeg ikke bedre, bare dårligere og dårligere, sier Veronica til TV 2 Nyhetene.

– Egentlig er det verre nå enn før kurset.

– Egentlig er det verre nå enn før kurset. For det ga meg en periode da jeg fikk smake litt på livet. Nå vet jeg hva jeg går glipp av. Tiden nå er pining, jeg tenker kun på å bli frisk og håper legene kan gi meg en annen diagnose eller at det dukker opp en annen behandling.

Veronica vil ikke kritisere Lightning process og viser til at hun bruker teknikken hun lærte der hver dag til å holde motet oppe selv om hun er syk.

– Jeg har ikke gitt opp håpet på at jeg skal bli frisk selv om jeg hadde virkelig et stort håp før denne behandlingen. Jeg tenker bare at det ikke var den riktige behandlingen for meg. For jeg forsøkte ikke bare LP en gang, men har deltatt på flere kurs.