Sir Alex Ferguson, David Gill (Foto: JON SUPER/Ap)
Sir Alex Ferguson, David Gill (Foto: JON SUPER/Ap)

Tidligere United-spiller til TV 2: – Sir Alex ble tatt på senga

Alex Ferguson får statue og en egen tribune oppkalt etter seg på Old Trafford.

Manchester (TV 2 Sporten): Ryktene om at Sir Alex Ferguson skulle få en ”Guard of honour” før avspark mot Sunderland gikk før avspark, men ingen visste om at skotten skulle få North Stand på Old Trafford oppkalt etter seg.

Den største tribunen på Manchester Uniteds hjemmearena heter nå ”Sir Alex Ferguson Stand.”

– Jeg er usikker på hvordan de klarte å holde det hemmelig, smiler tidligere United-spiller Arthur Albiston overfor TV 2 Sporten.

Ferguson selv virket også både overrasket, småforfjamset og stolt over klubbens gave. I tillegg vil det bli laget en statue av ham som skal stå utenfor Old Trafford.

– Jeg tror han ble litt tatt på senga, for ofte hører man om sånt i forkant. Det var veldig få som forventet at dette skulle skje, og det er var en gledelig overraskelse for alle.

– Det er en herlig hyllest til ham, og alle supporterne her verdsetter hans betydning. Jeg er ikke i tvil om at han vil bli satt enda større pris på når han en dag gir seg, sier Albiston.

Søndag er det 25 år siden Ferguson takket ja til sjefsjobben i Manchester United.

– Det å være i en klubb i 25 år er utrolig i seg selv, men det blir ekstra spesielt i en storklubb som Manchester United. Du er nødt til å vinne trofeer og spille god fotball hele tiden. Jeg tror ingen er i stand til å matche dette noen gang. Arsene Wenger har vært lenge hos Arsenal, men selv ikke han kan se for seg at han blir 25 år der. Det er fantastisk av Ferguson, men han vil være mest opptatt av at det ble tre poeng mot Sunderland, sier Albiston til TV 2.

Se Fergusons tale i videovinduet øverst!