Wes Brown (Foto: Martin Rickett/Pa Photos)
Wes Brown (Foto: Martin Rickett/Pa Photos)

Ferguson: – De siste 15 minuttene var tortur

Selvmål fra Wes Brown avgjorde Sir Alex Fergusons jubileumskamp.

Manchester United - Sunderland 1-0

Manchester United-spillerne hadde ett hovedmål på Old Trafford lørdag: å sørge for at feiringen av Alex Fergusons 25 år som manager ikke ble ødelagt med poengtap.

Se høydepunkter i videovinduet øverst!

Men United har ikke vist spesielt godt spill de siste ukene, og førsteomgangen bar preg av at laget sliter med å komme seg tilbake i flytsonen. Sunderland var faktisk vel så farlige den første halvtimen, men Anders Lindergaard i mål ble ikke satt på noen virkelig store prøver.

Brown-hjelp
Når hans egne spillere ikke klarte å prestere, måtte Ferguson se til en av sine tidligere elever. Wes Brown gikk nemlig fra Manchester United til Sunderland før sesongen, men på overtid sørget han likevel for rød jubel.

Les også: Ferguson hyllet med egen tribune

Nani slo en corner som Danny Welbeck ikke var høy nok til å få på mål. Ballen traff Brown i hodet og gikk rett i nettet, til Old Trafford-publikummets fornøyelse. Selvmålet var Browns fjerde i Premier Leauge, noe som betyr at han har satt kulen i eget nett oftere enn i motstanderens (3 mål).

Straffe til Sunderland
Halvveis ut i andreomgangen ble det plutselig full forvirrelse i Manchester. Dommer Lee Mason markerte nemlig for straffespark. Om det var assitentdommeren eller Mason som mente å ha sett at Nemanja Vidic handset inne i feltet er ikke helt sikkert, men etter en kort samtale de to i mellom valgte Mason å gjøre om på avgjørelsen.

I stedet fikk hjemmelaget to glimrende muligheter til å doble ledelsen. Først var det Wayne Rooney som tvingte Keiren Westwood til å gjøre en kattemyk redning. Returen landet hos Patrice Evra, som bare skulle kontrollere inn en scoring, men nok en gang dukket Westwood opp og fikk slått ballen ut til corner.

Nesten Bendtner
Sunderland og Nicklas Bendtner fikk én skikkelig mulighet til å spolere Ferguson-festen, men den høyreiste dansken var akkurat ikke lang nok til å komme seg på innlegget til Sebastian Larsson.

Til slutt var det nok en gang Sir Alex Ferguson som kunne smile. Det er ikke akkurat første gang han gjør det i sin Manchester United-karriere, men 69-åringen innrømmet at han var spent mot slutten av kampen.

– Laget virket nervøst. Det ble bedre i andreomgangen og vi skapte noen gode sjanser, men de siste 15 minuttene var tortur, sier Ferguson.

Fornøyd Lindegaard
I Manchester United-målet fikk Anders Lindegaard sin andre ligakamp fra start. Den tidligere Aalesund-keeperne har holdt nullen i begge sine Premier League-kamper.

– Jeg følte at vi hadde fantastisk kontroll gjennom hele kampen. Defensivt spilte vi kanskje vår beste kamp så langt denne sesongen, sier Lindegaard til TV 2 Sporten.

TV 2 Play: Se intervjuet med Anders Lindegaard

Dansken føler seg også sikker på at United kommer til å finne tilbake til scoringsformen i løpet av kort tid.

– Det mangler noe i forhold til starten av sesongen. Vi har hatt en tendens til å slippe oss ned noen nivå når vi møter dårligere lag. Den tendensen må vi slutte med, for vi har et høyere enn det vi viste i dag.