Eskil Pedersen (Foto: Holm, Morten/SCANPIX)
Eskil Pedersen (Foto: Holm, Morten/SCANPIX)

Eskil Pedersen ble drapstruet og sjikanert

AUF-lederen er sjokkert over hatet og truslene han har opplevd etter 22. juli.

AUF-leder Eskil Pedersen er blitt utsatt for drapstrusler og grov sjikane etter 22. juli. I tre måneder har han gått med voldsalarm, skriver Aftenposten.

Truet per SMS

Pedersen forteller at han allerede dagen etter Utøya-skytingen 22. juli ble utsatt for sjikane.

– Jeg fikk sms, telefoner, brev, meldinger på Facebook. Både den massive støtten i dagene etterpå – og hatet – kom som et sjokk. Oppmerksomheten var så intens, og den kom fra alle kanter. Jeg fant måter å løse det på. Jeg så mye ned. Eller stirret i luften, sier Pedersen.

– Jeg forsøkte bare å ha et samlende budskap etter 22. juli. Likevel er det noen som hater oss, hater meg, selv etter at dette skjedde. Sjikanen er aggressiv, og den gjør vondt. Kan de ikke bare la oss være i fred? fortsetter han.

Ifølge Pedersen kommer sjikanen fra folk som mener det samme som terrorsiktede Anders Behring Breivik.

Etter massedrapet 22. juli har AUF-lederen fått både voldsalarm og hemmelig telefonnummer.

Drapstruet på russisk nettsted

På torsdag omtalte TV 2 saken om at flere profilerte norske politikere er blitt drapstruet på en russisk internettside som sympatiserer med terrorsiktede Anders Behring Breivik.

Eskil Pedersens navn figurerer på listen sammen med blant andre Arbeiderparti-toppene Knut Storberget, Raymond Johansen og Libe Rieber-Mohn.

Les også: Norske politikere drapstruet på russisk nettside

TV 2 PLAY: Se innslag om saken her

Justisminister Knut Storberget uttalte fredag at han tar truslene tungt.

– Det er aldri noe hyggelig å få den type nyheter verken for meg eller min familie, men av prinsipp kommenterer jeg aldri spørsmål rundt min egen sikkerhet. Det overlater jeg til politiet, både når det gjelder å kommentere det, men også å sette i verk nødvendige tiltak, sa Storberget til TV 2.

Les også: Storberget om drapstruslene: – Ubehagelig

(©NTB / TV 2)