Norges Idrettsforbund sier ja til at Erik Tysse kan få være med i OL i London neste sommer.

– Vi forholder oss til CAS på dette området. Den internasjonale olympiske komiteen (IOK) kommer også til å følge CAS-avgjørelsen, og det betyr at Tysse kan delta i OL i London, dersom han blir kvalifisert, sa idrettspresident Børre Rognlien etter torsdagens møte i idrettsstyret.

Men idrettsforbundet anser seg selv som ferdig med saken rent juridisk. Konklusjonen er at Tysse-saken er gjennomgått på en grundig og forsvarlig måte.

– Vi ser ingen grunn til å bryte inn i den saksbehandlingen som har vært, men vi kommer til å delta aktivt i den revideringen av WADA-koden som skal foregå neste år, og i det arbeidet kommer vi til å trekke på de erfaringene som er gjort i Tysse-saken, Men idrettsforbundet anser seg selv som ferdig med saken og kommer ikke til å gripe inn noe mer, mener Rognlien.

Les også: Grønt lys for Tysse i OL: – Nå vet jeg at en ting er ute av veien
Les også: Norsk dopingekspert mener det var riktig å dømme Erik Tysse
Les også: Tysse-sakkyndig anklager WADA for juks

Kappgjengeren ble tidligere i år dømt for brudd på dopingbestemmelsene, og ble utestengt fra å delta i konkurranser og organisert trening i to år.

Bakgrunnen var at han 1. mai i fjor avla en positiv prøve på det forbudet stoffet Cera, også kalt tredjegenerasjons EPO, etter et stevne i Sesto San Giovanni. Tysse har helt siden avsløringen bedyret sin uskyld, men ble ikke trodd av Antidoping Norge.

Tysses dopingdom opphører 7. juli neste år, mens påmeldingsfristen til OL er den 9. Med andre ord: Tysse har én dag på å kvalifisere seg til London-OL.

Tidligere i høst offentliggjorde Idrettens voldgiftsrett (CAS) at dopingdømte idrettsutøvere likevel får delta i OL.

– Dette gir meg mer guts. Nå vet jeg at en ting er ute av veien, nå er neste steg å få alt på plass, med et kvalifiseringsstevne den 8.juli neste år, sa Tysse til TV 2 Sporten den gang. (©TV 2 Sporten/NTB)